Caută
Close this search box.

Maia Sandu, după întâlnirea cu președinta Parlamentului European: Integrarea europeană este singura șansă pentru dezvoltarea pașnică a Republicii Moldova

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, se află în vizită oficială în Republica Moldova, la o zi după ce șefa Comisiei Europene, Ursula von de Leyen s-a aflat la Chișinău și a anunțat un sprijin financiar consistent pentru țara vecină.

Mulțumim prietenilor noștri din Parlamentul European pentru ca ne-au susținut speranța. Avem nevoie de sprijin pentru integrarea în Uniunea Europeană, pentru a face reforme ce ne vor aduce mai repede în UE. Integrarea europeană e singura cale pentru o dezvoltare pașnică a țării noastre”, a declarat președinta Maia Sandu, la conferința de presă susținută împreună cu Roberta Metsola.

Maia Sandu a subliniat că Parlamentului European a fost întotdeauna de partea Republica Moldova, în cele mai grele timpuri: „Parlamentul a fost prima instituție care a spus clar și tare că ne susține statutul de țară candidată. Am ales aderarea ca o cale spre libertate. Va necesita munca și cooperare. Vă mulțumesc pentru șansa de a deveni parte a Uniunii Europene. Acest sprijin a venit prin aprobarea programelor de finanțare. Deputații europeni ne-au fost mereu alături când grupări oligarhice au vrut sa submineze visul european„, a spus președinta Republicii Moldova.

Roberta Metsola și Maia Sandu

La rândul ei, Roberta Metsola a declarat că a venit cu mai multe mesaje de susținere: „Din partea tuturor deputaților, vă spun că UE vă este alături și vom fi în continuare. Vom ajuta Republica Moldova să-și diversifice piețele de desfacere a resurselor energetice. Vă asigur ca suntem gata sa facem mai mult, să ne mișcăm mai repede, nu doar pentru că există voința politică, dar și pentru că este o instituție care întotdeauna a fost alături de țara dvs, oferindu-i susținere deplină. Ați menționat că noi am fost prima instituție și mă mândresc cu acest lucru, care a îndemnat ca Republica Moldova să primească statutul de candidat și acest lucru este pentru că dvs aparțineți familiei europene.

Citeşte şi: Noul model de verificare folosit de Twitter duce la înmulţirea conturilor false

Dezinformarea este un risc prezent în întreaga Europă. Fără îndoială, creează instabilitate. Lucrăm împreună cu deputații de la Chișinău pentru o democrație transparentă„, a mai spus Metsola.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri