Caută
Close this search box.

Noul model de verificare folosit de Twitter duce la înmulţirea conturilor false

twitter

Numeroşi utilizatori ai Twitter au creat conturi false ale unor celebrităţi, după ce reţeaua socială preluată recent de miliardarul Elon Musk a introdus un nou sistem de verificare, transmite joi dpa.

Anterior, vedetele, politicienii sau jurnaliştii primeau binecunoscuta „bifă albastră”, simbolul unui cont verificat, numai după ce prezentau dovezi pentru identificare. Conform noului model, oricine plăteşte un abonament lunar de opt dolari este considerat verificat.

Musk a argumentat că autentificarea prin servicii cu plată şi prin platformele de aplicaţii ale Apple şi Google este suficientă, fără a mai fi nevoie de verificarea identităţii de către Twitter. El a ameninţat totodată că se vor lua măsuri împotriva conturilor false sau de parodie – orice utilizator care deţine un profil pe numele altei persoane şi nu îl marchează ca parodie va fi exclus fără preaviz.

Cu tot riscul de interdicţie a accesului, numărul de conturi false a crescut după implementarea noului sistem, arată Agerpres, citând dpa.

De exemplu, un utilizator care se dădea drept baschetbalistul LeBron James a publicat miercuri un anunţ conform căruia vedeta intenţionează să plece de la echipa Los Angeles Lakers. Ştirea falsă a provocat agitaţie înainte de blocarea contului @KINGJamez, diferit printr-o singură literă de cel oficial al starului NBA (asociaţia profesionistă americană de baschet), @KingJames.

Citeşte şi: Meta are în plan concedieri masive

Au fost create conturi false şi pe numele altor vedete sau companii.

Miercuri seara, Musk a făcut ceea ce ar putea fi o promisiune că se va acorda mai multă atenţie problemei. El a scris pe Twitter că „în zilele următoare vom creşte fineţea insignei de verificare, de exemplu prin afilierea la organizaţii şi verificarea unui act de identitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri