Caută
Close this search box.

Pe 17 decembrie, se va semna acordul pentru crearea cablului de transport a energiei verzi din Azerbaijan spre Europa Centrală

aurescu

Importanța parteneriatului strategic bilateral România – Ungaria a fost cap de afiș la întâlnirile avute la Budapesta de ministrul de externe Bogdan Aurescu.

Șeful diplomației a discutat cu premierul Viktor Orban și cu ministrul de externe al Ungariei. Atât Bucurestiul, cât și Budapesta consideră că parteneriatul strategic este foarte util și e în beneficiul tuturor cetățenilor celor două state, indiferent de etnie.

Pe 17 decembrie, la București va avea loc semnarea unui acord important între România, Georgia, Azerbaijan și Ungaria pentru crearea acestui cablu de transport al energiei verzi din Azerbaijan spre Europa Centrală ceea ce va contribui la creșterea securității energetice a statelor noastre a declarat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, citat de TVR Info.

Ne confruntam cu provocari importante: evitarea recesiunii economice, crearea securitații energetice, problema migranților. România poate ajuta, de aceea, Ungaria are un interes clar în parteneriatul bilateral, a spus ministrul ungar de externe Péter Szijjártó.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri