Caută
Close this search box.

Premierul Poloniei: Explozia a fost cauzată de distrugerea unei rachete rusești

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că explozia produsă marți în țara sa, aproape de granița cu Ucraina, a fost provocată de o rachetă rusească doborâtă pe teritoriul polonez „fără nicio intenție de ambele părți”.

În schimb, el nu exclude ca incidentul să fi fost rezultatul unei provocări din partea Rusiei.

Citeşte şi: Daniel Petrescu, şeful SMAp, după căderea rachetelor la Przewodow

„Informațiile obținute de serviciile noastre și cele primite de aliații noștri indică, cel mai probabil, că explozia din Przewodów a fost cauzată de doborârea și distrugerea unei rachete rusești”, a declarat Morawiecki în parlamentul polonez, potrivit CNN.

Acesta a scris pe Twitter că una dintre rachete a ajuns în Polonia „fără nicio intenție de ambele părți”.

„Nu putem exclude ipoteza că bombardarea infrastructurii ucrainene de lângă granița cu noi să fi fost o provocare intenționată, în speranța că ar putea apărea o astfel de situație”, a continuat el.

Și președintele Poloniei, Andrzej Duda, afirmase anterior că racheta care a căzut în țara sa a fost „probabil un incident nefericit”.

La rândul său, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat că până acum nu există indicii că „acesta a fost un atac deliberat”.

Investigația de până acum a arătat că, probabil, incidentul a fost cauzat de o rachetă de apărare aeriană ucraineană lansată pentru a apăra teritoriul Ucrainei împotriva atacurilor rusești

„Vreau să fiu foarte clar: nu e vina Ucrainei! Rusia poartă toată responsabilitatea pentru că își continuă acest război ilegal împotriva Ucrainei”, a mai spus Stoltenberg, punctând că aliații vor continua să ajute țara victimă.

Oficialul NATO a mai susținut că deocamdată nu există semnale că Rusia pregătește acțiuni militare împotriva alianței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri