Caută
Close this search box.

Stoltenberg (NATO): Rusia, indirect responsabilă pentru rachetele căzute la Przewodow, în Polonia

przewodow

Rusia este în ultimă instanţă responsabilă pentru loviturile cu rachete, care au ucis doi oameni, în Polonia, a spus secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Stoltenberg a declarat însă că NATO „nu are nici un indiciu” că lovitura cu rachetă ar fi fost un atac deliberat, transmite dpa, via Agerpres.

„Nu avem nici un indiciu că (incidentul) a fost rezultatul unei atac deliberat. Şi nu avem nici un indiciu că Rusia pregăteşte acţiuni militare ofensive, împotriva NATO”, a afirmat Stoltenberg, la Bruxelles.

”O investigaţie asupra acestui incident este în desfăşurare şi trebuie să aşteptăm rezultatul ei. Analiza noastră preliminară sugerează că incidentul a fost probabil cauzat de o rachetă a apărării antiaeriene ucrainene trasă pentru a apăra teritoriul ucrainean împotriva atacurilor ruseşti cu rachete de croazieră”, a adăugat şeful NATO.

”Dar, să fiu clar. Nu este vina Ucrainei. Rusia poartă, în ultimă instanţă, responsabilitatea pe măsură ce îşi continuă războiul ilegal împotriva Ucrainei”, a apreciat Stoltenberg.

O rachetă a lovit o fermă din satul polonez Przewodow, la circa 6 km de frontiera cu Ucraina, la ora locală 15:40 (14:40 GMT) marţi, ucigând două persoane. Varşovia a confirmat anterior că racheta este de fabricaţie rusească, dar a spus că încă nu este clar cine a lansat-o.

Atât Rusia, cât şi Ucraina utilizează rachete de concepţie sovietică, în contextul invaziei declanşate la 24 februarie de Moscova asupra Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri