Caută
Close this search box.

Ziua Națională a Turciei: concert aniversar la Ateneul Român

Cu ocazia Zilei Naționale a Turciei, la Ateneul Român s-a desfășurat un eveniment care a punctat nu numai cei 99 de ani de când a fost proclamată Republica Turcia, dar și 144 de ani de relații diplomatice între Turcia și România. Cu această ocazie, Ateneul Român a găzduit un concert aniversar. Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, a transmis un mesaj către poporul turc.

Am sărbătorit cu bucurie Ziua Națională a Turciei la Ateneul Român, alături de comunitatea turco-tătară, prieteni români și membri ai corpului diplomatic. La ceremonia dedicată celei de-a 99-a aniversări a proclamării Republicii, au susținut discursuri Ministrul Culturii Dl. Lucian Romașcanu și Dl Consilier Diplomatic Iulian Chifu. Seara a continuat cu un concert de muzică clasică susținut de ansamblul CelloPianoDuo, din Turcia, iar Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a intrerpretat cu măiestrie imnurile naționale ale Turciei și României„, este mesajul postat de Ambasada Turciei, pe pagina de facebook.

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, a precizat în mediul online că a trăit, alături de prietenii săi turci, emoția acestui eveniment, iar relația dintre Turcia și România concretizează o prietenie solidă și îndelungată.

Aseară, 31.10.2022, am trăit, alături de prietenii mei turci, emoția celebrării a 99 de ani de republică Turcia! Ministerul Culturii a fost de două ori gazdă: ceremonia s-a desfășurat la Ateneul Român, iar imnurile României și Turciei au fost interpretate, superb, de Corul Madrigal.

99 de ani republică, 144 de ani de relații diplomatice, secole de istorie comună, iată bazele unei prietenii solide și îndelungate între popoarele noastre. La Mulți Ani, Republica Turcia!”, a notat Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, pe pagina sa de socializare.

Turcia își sărbătorește – anual, pe data de 29 octombrie – Ziua Națională, în 2022 împlinindu-se 99 de ani de când ţara a fost proclamată republică sub conducerea lui Mustafa Kemal, supranumit ”Atatürk” – ”tatăl tuturor turcilor”.

 

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri