Caută
Close this search box.

China. Familiile se bucură după ani de separare Zero Covid

china

Redeschiderea parțială în China a fost întâmpinată cu o revărsare de bucurie și ușurare, din partea cetățenilor – atât sutele de milioane izolate în interiorul țării, în ultimii trei ani, cât și cei separați peste mări, de cei dragi.

Autoritățile au anunțat că, începând cu 8 ianuarie, China va renunța la cerințele de carantină, pentru toate sosirile internaționale, cea mai importantă mișcare de până acum, în tranziția de la politica sa strictă Zero-Covid.

Granița rămâne în mare parte închisă străinilor, în afară de un număr limitat de vizite de afaceri sau de familie – deși guvernul a semnalat că acest lucru s-ar putea relaxa, de asemenea.

Pentru mulți cetățeni chinezi aflați în străinătate, care nu s-au putut întoarce sau nu au vrut să suporte carantina îndelungată, vestea a însemnat că ar putea în sfârșit să plece acasă – o victorie dulce-amăruie, după multe sacrificii.

„În sfârșit, toată lumea își poate (trăi) viața normală”, a spus un cetățean chinez care locuiește în New York, care nu a mai fost acasă de patru ani.

Ea a numit despărțirea „foarte dureroasă”, spunând că câțiva dintre membrii familiei ei și câinele de companie iubit, cu care a crescut, au murit în acea perioadă.

Familia ei „a lipsit de la (absolvirea mea). Le-au lipsit atât de multe lucruri”, a spus ea. „Și mi-au lipsit atât de multe lucruri pentru familia mea. Toți prietenii mei s-au căsătorit în timpul pandemiei.

Chiar și unii dintre ei au copii. Simt că am ratat totul, am ratat cele mai importante momente din viața lor.”

May Ma, în vârstă de 28 de ani, nu a putut să meargă acasă de aproape trei ani, în timp ce locuia în Coreea de Sud.

Cel mai rău lucru, în legătură cu cerințele de carantină, a fost îngrijorarea cu privire la sănătatea bunicilor ei și să nu știe dacă se va putea întoarce la timp, pentru a-și lua rămas bun, dacă s-ar întâmpla ceva, a spus ea.

Pe tot parcursul pandemiei, „cel mai înfricoșător lucru a fost… să nu știu unde este sfârșitul, să nu știu când mă pot întoarce”, a spus ea. „Cu siguranță mă simt foarte fericită, în sfârșit pot să văd finalul”.

Cei din China sărbătoresc și anticipează călătoriile în afara țării. Majoritatea nu au părăsit țara de câțiva ani și acum inundă site-urile de rezervări, pentru a planifica vacanțe mult așteptate.

Căutările online pentru zboruri de ieșire și hoteluri de peste mări au atins un vârf în ultimii trei ani, pe Trip.com, un site chinez de rezervări de călătorii, potrivit datelor companiei.

Căutările pentru destinații populare au crescut de zece ori, într-o jumătate de oră de la anunț, mulți oameni căutând city-break-uri de grup, în timpul vacanței de Anul Nou Lunar, la sfârșitul lunii ianuarie, arată datele.

Macao, Hong Kong, Japonia, Thailanda, Coreea de Sud, Statele Unite și Regatul Unit s-au numărat printre primele 10 destinații ale site-ului, cu cea mai rapidă creștere a volumului de căutare, de la anunț.

Dar relaxarea granițelor a stârnit îngrijorare în rândul altora, deoarece China se luptă cu cel mai sever val de infecții cu Covid, de la începutul pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri