Caută
Close this search box.

Fenechiu, despre Schengen: România, victima colaterală. Aurescu s-a mișcat impecabil

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, s-a mișcat impecabil în dosarul Schengen, declară la RFI liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu.

Fenechiu susține că nimeni din partid nu a cerut să cadă capete: ”Nu există o atmosferă de genul să-l tragem la răspundere pe X, pe Y sau pe Z”.

Liberalul mai afirmă că acest episod Schengen este decontat de întreaga clasă politică românească.

Daniel Fenechiu e de părere că relația cu Austria în contextul Schengen ”cu siguranță, trebuie gestionată matur și pragmatic. În nici un caz, abordări care să pornească de la ideea de boicot a tot ceea ce este austriac nu aduc nimic bun, pentru că în contextul în care într-o asemenea situație începi să ai un anumit tip de atitudine de acest gen, nu faci altceva decât să dai argumente și apă la moară celor din Austria care au luat această decizie nedreaptă pentru România”.

Fenechiu comnetează şi informaţiile pe surse, care arată că în PNL e o atmosferă nu tocmai calmă, sunt membri care cer să cadă capete.

Întotdeauna, când un obiectiv major nu este îndeplinit, înainte să se facă o analiză, există oameni care datorită frustrării, datorită percepției lor despre leadership, au anumite solicitări, nu este nimic nefiresc. Însă ce pot eu să vă spun este că la nivelul PNL și vă spun în calitate de lider al senatorilor PNL, care am o foarte bună expunere de contacte, atât cu președinți de organizații, cu o serie de senatori sprijiniți de organizații, cât și cu senatori care sunt prim-vicepreședinți sau vicepreședinți în organizațiile județene ale PNL, nu există o asemenea stare, despre care am văzut și eu în presă, dar am rămas surprins, pentru că nu avea nici o legătură cu realitatea. Deci nu există o atmosferă de genul să-l tragem la răspundere pe X, pe Y sau pe Z. Au existat imediat după insuccesul generat de opoziția Austriei anumite întrebări, asta e adevărat, au existat discuții la mai multe niveluri, dar nu s-a avansat în cadrul PNL vreo perspectivă de tragere la răspundere a vreunui ministru liberal. Toți colegii mei știu că Bogdan Aurescu s-a mișcat impecabil, a făcut tot ce putea să facă. Lucian Bode a făcut o serie de demersuri care trebuia să le facă, pentru ca să demonteze toate acuzele nedrepte la adresa României (…), a făcut tot ce era uman. Cătălin Predoiu a reușit să rezolve problema cu MCV-ul prin legile justiției (…). Despre președintele Iohannis și premierul Ciucă cred că e foarte greu să încerci să arunci spre ei vreo vinovăție, în contextul în care acțiunea lor a fost cât se poate de transparentă, de evidentă (…).”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri