Caută
Close this search box.

Gheorghe Falcă, despre Schengen: România și Bulgaria sunt considerate țări victime

gheorghe falcă

Regula unanimității în UE nu trebuie eliminată, declară la RFI eurodeputatul PNL/PPE Gheorghe Falcă. El afirmă în contextul Schengen că speră ca România să adere în 2023.

Gheorghe Falcă spune că ”în acest moment, există o emoție pozitivă de sprijin față de Bulgaria și România, suntem considerate două țări victime, lumea ne apreciază, CE insistă foarte mult pe aderarea celor două țări în 2023 (…). Prin diplomație, prin înțelegere, prin a avea contacte și a defini interesele comune atât cu Olanda, cât și cu Austria, (sper) să avem un rezultat pozitiv pentru 2023”.

Întrebat în contextul Schengen dacă ar trebui eliminată regula unanimității în luarea deciziilor la Bruxelles, eurodeputatul PNL a răspuns: ”E o discuție la nivel european, generată de dezbaterea care a fost despre viitorul Europei. Trebuie să spunem că întotdeauna, când vorbim de unanimitate, contează foarte mult fiecare stat. Dacă o să vorbim de majorități, la un moment dat poziția statului nu mai contează. Dar se poate găsi o zonă de compromis în modificarea tratatelor. Pe anumite teme să rămână unanimitate și pe anumite teme să realizăm succesul pe bază de majoritate. Deci nu aș elimina unanimitatea, pentru că țările mici și mijlocii pot fi izolate și nu cred că e bine. Fondatorii UE au gândit această structură foarte bine, dând posibilitatea fiecărui stat, indiferent că este Malta, Cipru, să aibă același drept de veto și aceleași drepturi ca marile puteri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri