Caută
Close this search box.

Mihail Saakaşvili are nevoie urgentă de tratament în Occident. Viaţa îi e pusă în pericol

Mihail Saakaşvili

Fostul preşedinte Mihail Saakaşvili, care ispăşeşte la spital o pedeapsă cu închisoarea, are nevoie de tratament medical în străinătate, au afirmat medici aflaţi în legătură cu avocaţii săi.

Fostul lider în vârstă de 54 de ani a fost transferat la spital anul trecut, după o primă grevă a foamei de 50 de zile, declanşată pentru a protesta împotriva încarcerării sale pentru „abuz de putere”, decizie despre care ONG-uri de apărare a drepturilor omului au spus că este motivată politic.

El a urmat de atunci mai multe greve ale foamei ca protest împotriva arestării sale, dintre care cea mai recentă, de mai puţin de o zi, săptămâna trecută.

Un grup de medici din SUA, care l-a examinat pe Saakaşvili la cererea avocaţilor săi, a precizat pentru AFP, citată de Agerpres, că suferă de complicaţii din cauza condiţiilor de detenţie şi că viaţa îi este pusă în pericol.

„Este mai mult decât clar că a fost supus unor rele tratamente şi expus torturii”, a declarat pentru AFP unul dintre medici, James Cobey.

Viaţa lui Saakaşvili „este direct ameninţată până când nu va fi transferat la un centru medical occidental pentru îngrijiri de urgenţă”, a adăugat el.

Potrivit acestuia, fostul preşedinte are nevoie de patru intervenţii de chirurgie ortopedică, ce nu pot fi făcute în Georgia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri