Caută
Close this search box.

Mobilizare fără precedent a forţelor de ordine la învestirea preşedintelui Braziliei, Lula da Silva

Securitatea preşedintelui ales Luiz Inacio Lula da Silva va fi asigurată printr-o mobilizare 100% a forţelor de ordine, a informat echipa sa marţi, cu cinci zile înainte de ceremonia de învestire şi după ce în capitala Braziliei a fost descoperită o tentativă de atentat cu explozivi, transmite AFP.

Duminică, „forţele de poliţie din Districtul Federal (Brasilia) vor fi mobilizate 100% pentru a garanta siguranţa nu numai a preşedintelui, ci şi a delegaţiilor străine şi a populaţiei”, a declarat presei Flavio Dino, viitorul ministru al securităţii publice.

Planurile pentru ceremonii „nu au fost schimbate”, a continuat ministrul, întrebat despre posibilitatea ca Lula da Silva să coboare pe Esplanada Ministerelor la bordul unei maşini închise în locul tradiţionalului Rolls Royce decapotabil, potrivit Agerpes.

Decizia „va fi luată în timp util”, a spus Dino în cursul unei conferinţe de presă la care au asistat viitorul ministru al Apărării şi guvernatorul capitalei ţării, Brasilia, având în subordine poliţia locală.

Ceremonia de învestire se va desfăşura într-o manieră „sigură şi paşnică”, a adăugat Dino, în timp ce Brasilia se pregăteşte să primească sute de mii de persoane.

Numeroşi simpatizanţi ai preşedintelui ales de stânga şi-au exprimat pe reţelele sociale teama de tulburări sau atentate, mai ales după descoperirea, sâmbăta trecută, a unui dispozitiv exploziv într-o cisternă lângă aeroportul din Brasilia. Activat, dispozitivul nu a explodat.

Individul care îl plasase a fost arestat şi dorea, potrivit declaraţiilor la poliţie publicate de presa locală, să „provoace haos” şi „intervenţia forţelor armate” pentru a „împiedica instaurarea comunismului în Brazilia”.

La domiciliul acestui simpatizant al preşedintelui în exerciţiu de extremă dreapta, Jair Bolsonaro, au fost găsite arme în număr impresionant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri