Caută
Close this search box.

Povestea steagului ucrainean dăruit de Volodimir Zelenski în SUA

Vizita președintelui ucrainean la Washington poate fi considerată istorică, în condițiile în care e prima oară când Volodimir Zelenski părăsește Ucraina de când trupele rusești i-au invadat țara.

Liderul de la Kiev a dăruit Congresului un steag ucrainean semnat de soldații care apără orașul Bakhmut, aflat pe linia frontului, după ce trupele sale i-au cerut să transmită steagul în semn de recunoștință pentru furnizarea de arme, potrivit stiripesurse.ro.

Președintele ucrainean a primit steagul la începutul acestei săptămâni în timpul unei vizite surpriză în orașul Bahmut din estul țării.

„Eroii noștri mi-au dăruit steagul … steagul de luptă, steagul celor care apără Ucraina, Europa și lumea, cu prețul vieții lor”, a transmis Zelenski în timp ce îi înmâna steagul lui Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților.

Captură video

„Mi-au spus să vă aduc acest steag dumneavoastră, Congresului SUA, membrilor Camerei Reprezentanților și senatorilor, ale căror decizii pot salva milioane de oameni”, a spus acesta.

Președintele Ucrainei a susținut înainte de a călători la Washington, că steagul va fi ca un reper pentru membrii Congresului cu privire la nevoia soldaților săi de a primi mai multe arme occidentale.

Potrivit rapoartelor, prima sa vizită în străinătate de la începutul războiului a fost pregătită de luni de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri