Caută
Close this search box.

Roberta Metsola, în Parlamentul României: Nu renunţaţi la Europa, nu ne lăsaţi singuri!

România va adera la spaţiul Schengen şi o va face în curând, a declarat luni, în plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, aflată în vizită în România.

În discursul din plenul Parlamentului român, Roberta Metsola a subliniat că aderarea ţării noastre la spaţiul european de liberă circulaţie nu este un cadou, ci este meritată.

Şefa Legislativului UE a evocat Revoluţia română din 1989 şi a făcut apel la unitate.

„Nu renunţaţi la Europa, nu ne lăsaţi singuri”, şi-a început ea discursul.

Roberta Metsola a lăudat reacţia românilor care au ajutat ucrainenii care fugeau din calea războiului.

„Voi nu aţi aşteptat să vină nimeni să vă spună ce să faceţi”, a transmis ea. În opinia sa, această reacţie a românilor a fost o „demonstraţie a valorilor europene”.

„Nu există nici un motiv justificabil pentru a nu primi România şi Bulgaria în spaţiul Schengen”, a spus Metsola, într-o conferinţă de presă alături de preşedintele Klaus Iohannis.

„Noi vom continua să promovăm această chestiune, în ciuda întârzierilor şi dezamăgirii din 2022. Situaţia va dura cât mai puţin posibil.

Am spus şi săptămâna trecută la Consiliul European şi am îndemnat liderii guvernelor europene să îndeplinească promisiunile făcute acestei ţări acum 11 ani.

Pur şi simplu nu există nici un motiv justificabil pentru a nu primi România şi Bulgaria în spaţiul Schengen, deoarece toate condiţiile pentru aderare sunt îndeplinite şi atunci chestiunea trebuie rezolvată şi trebuie să mergem mai departe, trebuie să insistăm ca această chestiune să se rezolve în 2023″, a afirmat Roberta Metsola.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri