Caută
Close this search box.

Rusia va finanța înghețarea spermei soldaților mobilizați

înghețarea spermei

Rezerviștii din Rusia, chemați să lupte în Ucraina, ca parte a recentelor eforturi de mobilizare, vor fi eligibili pentru procedurile gratuite de înghețare a spermei.

Aşa a informat presa de stat, citând o asociație de avocați care reprezintă familiile de militari, care speră să obțină finanțare de la stat pentru procedură, informează Moscow Times.

Igor Trunov, care conduce Uniunea Avocaților din Rusia, a declarat TASS că Guvernul a aprobat cererea sa de ajutor financiar, pentru a plăti pentru congelarea spermei, depozitarea biomaterialului într-o criobancă și tratamentul infertilității pentru soldați.

„Ministerul rus al Sănătății a determinat posibilitatea conservării și depozitării gratuite a celulelor germinale (celule spermatice) pentru cetățenii mobilizați în anii 2022-24, pe cheltuiala bugetului federal”, a spus Trunov.

Legea rusă prevede utilizarea gratuită a biomaterialului depozitat, pentru familiile de militari considerate eligibile de asigurătorii lor de sănătate, a adăugat el.

Trunov a spus că sindicatul său plănuiește să solicite finanțare pentru înghețarea spermei, în numele mai multor cupluri care au fost forțate să se despartă, de proiectul pentru campania militară a Rusiei în Ucraina, din această toamnă.

Peste 300.000 de rezerviști au fost chemați până acum să lupte în „operațiunea militară specială” a Rusiei în Ucraina, în ceea ce a fost prima mobilizare a țării, de la al Doilea Război Mondial.

Presa independentă a verificat moartea a peste 10.000 de soldați ruși, în cele 10 luni de când armata a primit ordinul de a invada Ucraina.

Estimările occidentale situează până în prezent pierderile militare ale Rusiei la aproximativ 100.000 de soldați morți și răniți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri