Caută
Close this search box.

Studiu: 6.000 de pași pe zi pot menține inima sănătoasă

Cercetătorii de la Universitatea din Massachusetts Amherst spun că este nevoie doar de 6.000 de pași pentru a reduce la jumătate riscul de boli de inimă.

Amanda Paluch, profesor asistent de kinesiologie, și echipa sa au descoperit că adulții de peste 60 de ani care fac între 6.000 și 9.000 de pași în fiecare zi și-au redus riscul de a suferi un accident vascular cerebral sau un atac de cord cu 40 până la 50 la sută. Asta în comparație cu adulții mai în vârstă care fac doar 2.000 de pași pe zi.

Pentru exemplificare, cercetătorii de la Clinica Mayo estimează că o persoană obișnuită face aproximativ 3.000 de pași în fiecare zi.

„Am descoperit că, pentru adulții de peste 60 de ani, a existat un risc surprinzător de scăzut de apariție a unui incident sau a unei boli cardiovasculare pe o perioadă medie de urmărire de șase ani”, spune Paluch într-un comunicat al universității. „Atunci când se acumulau mai mulți pași pe zi, a existat un risc progresiv mai mic”.

Fie că faceți doar numărul mediu de pași sau vă străduiți să faceți mai mulți, rezultatele arată că obiectivul neștiințific „10.000 de pași pe zi” nu este o necesitate pentru a vă îmbunătăți sănătatea.

În cadrul acestui proiect, citat de Mediafax, cercetătorii au analizat 15 studii care au implicat aproximativ 50.000 de persoane de pe patru continente diferite. Toți acești participanți au făcut între 6.000 și 8.000 de pași în fiecare zi, dezvăluind că 6.000 de pași reprezintă pragul pentru scăderea riscului de deces din toate cauzele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri