Caută
Close this search box.

Testarea generalizată în UE a călătorilor din China nu se justifică

Testarea obligatorie pentru depistarea COVID-19 în Uniunea Europeană pentru călătorii care sosesc din China este nejustificată, a estimat joi Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), relatează AFP.

Ţările UE „au niveluri de imunizare şi de vaccinare relativ ridicate” şi „variantele care circulă în China se află deja în UE”, afirmă ECDC într-un comunicat, explicând că o astfel de măsură nu este necesară la nivelul UE în ansamblul său.

Pentru agenţia europeană, „infectările potenţiale” care pot fi importate sunt „mai degrabă slabe” în comparaţie cu numărul de infectări care circulă deja la nivel cotidian. Sistemele sanitare „sunt astăzi capabile să gestioneze” maladia, a adăugat ECDC, citat de Agerpres.

Comisia Europeană a convocat o reuniune pentru „a discuta (…) despre posibile măsuri pentru o abordare coordonată” a statelor UE în contextul exploziei numărului cazurilor de COVID-19 în China.

Mai multe ţări, precum Italia şi Japonia, dar şi SUA, au decis să impună teste obligatorii tuturor călătorilor care vin din China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri