Caută
Close this search box.

85 de instituții publice își mută sistemele IT în cloud-ul gestionat de ADR, STS și SRI

​85 de instituții și autorități își vor muta sistemele IT și serviciile publice electronice în Cloud-ul privat guvernamental, platforma IT care va găzdui sistemele informatice ale instituțiilor publice centrale, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern. Din listă lipsesc momentan ministere precum cel de Interne (MAI), de externe (MAE) ori al Apărării (MApN), dar și autorități cheie precum arbitrul telecom (ANCOM).

Cloud-ul privat guvernamental, cea mai mare investiție în digitalizare din PNRR, de aproape 600 milioane de euro, este o platformă IT care va fi gestionată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) în colaborare cu STS și SRI.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) va asigura implementarea, administrarea tehnică și operațională, securitatea cibernetică, mentenanța, precum și dezvoltarea ulterioară a infrastructurii de bază a Cloudului Privat Guvernamental, a infrastructurii ca serviciu (IaaS) și a platformei ca serviciu (PaaS).

Serviciul Român de informații (SRI) va asigura securitatea cibernetică a Cloud-ului Privat Guvernamental prin cunoașterea, prevenirea și contracararea atacurilor, amenințărilor, riscurilor și vulnerabilităților cibernetice, inclusiv a celor complexe, de tip APT, îndreptate împotriva serviciilor Cloud-ului Privat Guvernamental (software ca serviciu – SaaS) și a entităților găzduite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri