Caută
Close this search box.

Denis Rifai, război total cu Emilia Şercan: „MARŞ cu ipocrizia şi cu impostura!”

Un scandal mediatic a izbucnit între jurnalistele Denise Rifai şi Emilia Şercan, după ce aceastã din urmă ar fi trimis Universităţii Lucian Blaga din Sibiu – pe care a absolvită-o la distanţă – o serie de adrese si a initiat impotriva institutiei de invatamant superior o serie de procese civile pentru a impiedica studierea lucrării sale de licenţă prezentată în anul 2003 de catre orice persoana interesata.

Intr-o postare acidă publicată recent pe Facebook, Denise Rifai o acuză pe Emilia Şercan de faptul că a depus de-a lungul anilor mai multe acţiunii în instanţă împotriva Universităţii Lucian Blaga din Sibiu pentru a bloca studierea lucrării sale de licenţă de către persoane interesate.

Precizăm că în presă au apărut informaţii conform cărora lucrarea de licenţă a pe Emiliei Şercan ar fi un plagiat, dar pana acum acestea nu au fost confirmate.

“Emilia Şercan, absolventă a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, specializarea Jurnalism, forma de învăţământ – LA DISTANŢĂ! In sesiunea iunie 2003 a susţinut lucrarea de licenţă cu titlul “ Reglementări naţionale şi internaţionale cu privire la libertatea de exprimare”, sub îndrumarea profesorului Alexandru Grad. Din momentul în care în presa locală şi naţională s-au vehiculat suspiciuni de plagiat în ce priveşte lucrarea de licenţă elaborată şi susţinută de doamna Şercan, aceasta a pornit o campanie agresiva împotriva universităţii, ameninţând cu procese penale şi civile persoanele din Universitate şi “bombardând” instituţia de învăţământ din Sibiu cu numeroase adrese şi cerinţe care nu au nicio legătură cu suspiciunile de plagiat vehiculate în presă. În fapt, reclamanta este cea care trebuie să demontreze că lucrarea de licenţă pe care a prezentat-o în faţa comisiei în 2003 este originală şi nu comporta suspiciuni de plagiarism, aspect ce nu are nicio legatură cu obiectul prezentei cauze […]”, scrie Denise Rifai într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Una din multele solicitări pe care Emilia Şercan le-a formulat către conducerea Universitatii Lucian Blaga din Sibiu, în care cere RESPINGEREA oricarei cereri de consultare a tezei sale de diplomă, în lipsa acordului expres al subsemnatei.  Situaţia litigiilor formulate de doamna Şercan împotriva Universităţii Lucian Blaga din Sibiu sunt 7 !!!! Doamna Emilia Şercan cere să i se comunice dacă există cereri de accesare a lucrării sale de licenţă, lista cu numele persoanelor care au depus cerere pentru a avea acces la lucrarea sa de licenţă şi cine a avut acces totuşi la distinsa sa teza!”, a adăugat jurnalista Denise Rifai, care a prezentat şi o serie de documente.

LITIGIILE DECLANSATE DE EMILIA ŞERCAN IMPOTRIVA UNIVERSITATII „LUCIAN BLAGA” PENTRU A IMPIEDICA CONSULTAREA LUCRARII SALE DE LICENTA

Denise Rifai cere verificarea la nivel national a tuturor lucrărilor de doctorat şi de licenţă : “Toate lucrarile de doctorat şi tezele de licenţă ale tuturor celor care au putere de control şi verificare pentru celelalte lucrări trebuie verificate. Mă aud toţi Rectorii?? Se aude şi la UBB? Şi prin toate forurile de conducere, de verificare şi analiză ??? Comisiii şi comitete cu distinşi doctori, plătişi din bani publici?? Ce le mai plac unora atacurile şi joaca politică. De baltă, ce e Drept! Dar pe banii noştri! Se aude???? MARŞ cu ipocrizia şi cu impostura!”

“Transparenţă! Etică! Şi mai ales Cădere şi Pregătire Temeinică întru examinarea atător teze de doctorat! Îmi place, zău! A cam început bine doamna Şercan cariera de cercetător de “doctorate”! Ştiţi vorba aia ”Hoţul striga hoţii” ???! Se cam potriveşte! MAAAAARŞ CU IPOCRIZIA ŞI IMPOSTURA!, a mai scris Denise Rifai într-o altă postare referitoare la Emilia Şercan.

 

DOCUMENTE PREZENTATE DE DENISE RIFAI (acţiuni în instanţă iniţiate de Emilia Şercan pentru a bloca studierea lucrării sale de licenţă)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri