Caută
Close this search box.

Gina Lollobrigida, lucruri mai puţin ştiute: La 94 de ani, a candidat la Senat

Actrița italiană Gina Lollobrigida a murit la vârsta de 95 de ani, au transmis luni, 16 ianuarie, BBC News și Reuters.

Ministrul italian al Culturii, Gennaro Sangiuliano, a confirmat decesul Ginei pe Twitter:

„Adio unei dive de pe marele ecran, protagonistă a peste jumătate de secol din istoria cinematografiei italiene. Farmecul ei va rămâne etern.”

Iată câteva lucruri mai puţin cunoscute din biografia celebrei actriţe.

A început să joace în tinerețe și, în cele din urmă, a obținut un contract major în film cu producătorul Howard Hughes, care i-a schimbat viața pentru totdeauna.

Lo Lollo a lucrat cu Frank Sinatra, Sean Connery, Tony Curtis, Rock Hudson și mulți actori cunoscuți.

Cariera în cinematografie a Ginei a încetinit în anii ’70 și ’80, când a devenit fotojurnalist. Prima ei carte de fotografie, „Italia Mia”, a fost publicată în 1973. A fotografiat vedete importante, precum Audrey Hepburn, Paul Newman și a obținut un interviu exclusiv cu Fidel Castro.

Gina s-a căsătorit cu medicul sloven Milko Skofic, în 1949. Milko a renunțat la carieră pentru a deveni managerul Ginei.

Cuplul a avut un copil, fiul Milko Jr., născut pe 28 iulie 1957. Familia s-a mutat din Italia în Toronto, Canada, la începutul anilor 60. Gina și Milko au divorțat, însă, în 1971, după ce ea ar fi avut o aventură de o noapte cu medicul sud-african Christiaan Barnard. Fiul Ginei Lollobrigida are acum 65 de ani și are, la rândul său un fiu, pe nume Dimitri.

A intrat în politică înainte de a muri.

La vârsta de 94 de ani, în 2022, Gina Lollobrigida a candidat pentru un loc în Senatul Republicii, la alegerile generale italiene. Ea a fost candidată pentru partidul de stânga, dar a primit doar 1% din voturile circumscripției, potrivit rapoartelor locale italiene.

„M-am săturat să aud politicieni certându-se între ei fără să ajungă vreodată la obiect”, a spus Gina într-un interviu, atunci când și-a anunțat candidatura. „Voi lupta pentru ca oamenii să decidă, de la sănătate la justiție. Italia nu merge pe calea corectă, vreau să fac ceva bun și pozitiv”, spunea actriţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri