Caută
Close this search box.

Grupul Wagner devine entitate juridică în Federaţia Rusă

wagner

Grupul Wagner, odinioară o organizație nebuloasă, a cărei existență însăşi a fost neconfirmată, a fost acum înregistrat ca societate pe acţiuni.

Profilul Wagner a crescut exponențial, de la începutul războiului din Ucraina, anul trecut. Grupul Wagner a fost înregistrat legal în al doilea oraș al Rusiei, Sankt Petersburg, a informat Serviciul în limba rusă BBC, spune The Moscow Times.

O societate pe acțiuni, numită „PMC Wagner Center”, a fost acum înregistrată la Sankt Petersburg. Până acum, nu a existat niciodată o entitate juridică numită Wagner, înregistrată oficial în Rusia.

În documentele sale de înregistrare, PMC Wagner Center a descris activitățile sale ca incluzând consultanță în afaceri și management, publicațiii, mass-media, dezvoltare științifică și închiriere de nave și avioane.

Compania, ai cărei acționari nu au fost dezvăluiți, a fost înregistrată la adresa din Sankt Petersburg a Centrului de Tehnologie Wagner, care a fost inaugurat anul trecut.

Wagner a funcționat în culise ani de zile, înainte ca invazia rusă să-i forțeze profilul public să crească, datorită rolului său, de furnizare a mii de soldați contractați în mod privat, pentru conflict.

Prigojin, un magnat de afaceri din Sankt Petersburg, numit adesea „Bucătarul lui Putin”, pentru rolul său de lungă durată în furnizarea de servicii de catering la Kremlin, a confirmat anul trecut că a fondat Wagner, după ce ani de zile a negat orice legătură cu organizația mercenară, ai cărei luptători au fost depistaţi în zonele de conflict din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri