Caută
Close this search box.

La 100 de ani, Constantin Bălăceanu-Stolnici a participat la manifestările prilejuite de Ziua Culturii Naţionale. Cum explică medicul propria longevitate

La aproape 100 de ani, academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici a participat la manifestările prilejuite de Ziua Culturii Naţionale. Într-un video, cunoscutul om de ştiinţă vorbeşte despre secretele longevităţii.

Academicianul a fost surprins, duminică, în faţa Academiei Române, care a găzduit evenimente dedicate poetului naţional, Mihai Eminescu, potrivit publicaţiei FirstNews.

În podacastul pe care îl realizează pe platforma youtube, Ionuț Vulpescu, fostul ministru al Culturii, l-a întrebat pe prof. Bălăceanu-Stolnici care este secretul acestei longevități.

”Impresia mea este că longevitatea este genetică, a răspuns academicianul Stolnici. Părinții mei au fost longevivi, bunicii mei, străbunicii mei au fost longevivi. Intervine un element genetic. Plus că am avut o viață regulată, o viață fără excese, fără droguri și alte lucruri care sunt periculoase, am muncit tot timpul și nu am stat să lenevesc!Un secret ar fi munca. Am munict tot timpul. Și acum! Văd prost, aud prost, merg greu, dar totuși în fiecare zi îmi fac câteva ore de lucru. Prin faptul că nu mai pot să văd bine, nu mai pot să scriu, și atunci toate lucrările mele trebuie să le construiesc, să le păstrez în memorie și când vine cineva să i le dictez”, a raspuns academicianul.

Constantin Bălăceanu Stolnici este om de știință, medic neurolog, profesor de neuropsihologie și anatomie a sistemului nervos.

Un răspuns

  1. Stimă și respect. ! păcat , că încet, încet , oamenii de știință îmbătrânesc și rămân din ce în ce mai puțini . Multă sănătate și mulți înainte !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri