Caută
Close this search box.

Procesele penale celebre care se vor încheia în 2023. Lista scurtă a inculpaților salvați de Curtea Constituțională

elena udrea

Anul 2023 va însemna finalul unor mega-procese de corupţie, unele dintre ele cu un epilog previzibil: încetarea procesului penal ca urmare a intervenției prescripţiei. Totuși, pentru unii dintre inculpaţii VIP decizia CCR a venit prea tarziu, iar în cazul altora nu se aplică. Ziare.com prezintă lista scurtă a proceselor care se vor încheia, într-un fel sau altul, în anul următor.

Elena Udrea – care sărbătorește primul dintre cele 6 Revelioane la Penitenciarul Târgșor – află în 2023 dacă va scăpa sau nu basma-curată în Dosarul Campaniei din 2009, în care a primit, pe fond, 8 ani de pușcărie. Cu același interes urmărește dosarul și Ioana Băsescu, fiica fostului președinte al României, care a foost condamnată în primă instannță la 5 ani de închsioare.Cum faptele ambelor sunt prescrise conform deciziei CCR legată de neconstituționalitatea art 155 din Codul penal, soluția Înaltei Curți este oarecum previzibilă. Pe 25 octombrie2022, Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la ICCJ a confirmat hotărârea Curții Constituționale din 26 mai.

Gabriel Oprea află soluția pe fond în dosarul morții polițistului Gigină Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Procesele VIP-urilor penale care se vor încheia în 2023.

Sorin Blejnar află dacă scapă de dosarul șpăgii de 1,2 milioane de euro Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Procesele VIP-urilor penale care se vor încheia în 2023.

Adrian Ionel – fost director al Unifarm – află în 2023 dacă va merge sau nu la pușcărie, pentru 6 ani, în legatura cu achizițiile ilegale de măști și combinezoane din primele luni ale pandemiei. Principalele acuzații ale procurorilor pentru Adrian Ionel constau în faptul că, din poziția de director general al Unifarm, n-a organizat o licitație publică pentru achiziția de echipamente medicale la începutul pandemiei, ci a negociat direct cu afaceristul Andre Jaderian.

Florin Adrian Secureanu, fostul manager al Spitalului „Malaxa”, află în 2023 dacă va merge sau nu la pușcărie în două dosare de corupţie. Florin Adrian Secureanu are două cauze penale pe rolul instanțelor: una în care a fost deja condamnat pentru abuz în serviciu (5 ani și 10 luni de pușcărie), aflată acum la Curtea de Apel și un dosar de delapidare pe rolul Tribunalului București. Citeşte textul mai departe pe Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri