Caută
Close this search box.

Putin desfășoară o fregată în Oceanul Atlantic, înarmată cu rachete de croazieră hipersonice Zircon

putin

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat desfășurarea unei fregate înarmate cu rachete de croazieră hipersonice Zircon, un tip de armament despre care spune că nu are pereche în lume, în Oceanul Atlantic.

Trimiterea navei Amiral al Flotei Uniunii Sovietice Gorshkov are loc la câteva luni după ce Ministerul Apărării al Rusiei a prezentat o lansare de probă cu succes a rachetelor, la o distanță de 625 de mile.

„Nava este echipată cu cel mai recent sistem de rachete hipersonice – ‘Zircon’ – care nu are analogie în lume”, a spus Putin, în timpul unei videoconferințe cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu, și Igor Krokhmal, comandantul navei, potrivit Reuters, informează Fox News.

Proiectul 22350 a fost proiectat de Biroul de Design Severnoye și încorporează utilizarea tehnologiei stealth. Începând cu august 2020, zece nave au fost comandate, pentru livrare până în anul 2027.

Shoigu a spus că nava va călători prin Oceanul Indian și Marea Mediterană, pe lângă Atlantic, a adăugat Reuters.

Videoclipul difuzat de Rusia în luna mai a anului trecut a arătat că o rachetă Zircon este trasă din Marea Barents, lângă Scandanavia, și loveşte o țintă din Marea Albă, cu mare precizie.

„Astăzi, fregata principală a Proiectului 22350, Amiral al Flotei Uniunii Sovietice Gorshkov, a tras o rachetă de croazieră hipersonică Zirkon, către o poziție țintă maritimă din Marea Albă”, a anunțat la acea vreme Ministerul Apărării.

Racheta Zircon are o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului, potrivit informațiilor. De asemenea, Rusia a finalizat recent lansările de test ale Sarmat – o rachetă intercontinentală care poate transporta focoase nucleare, potrivit rapoartelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri