Caută
Close this search box.

Tim Scott, senator republican, alimentează speculațiile privind intrarea în caucusul la prezidențiale, din GOP

Tim Scott, senator republican, alimentează speculațiile privind intrarea în caucusul la prezidențiale din GOP

Senatorul republican Tim Scott, de Carolina de Sud, va merge luna viitoare în statul care este primul, în calendarul nominalizărilor prezidențiale, de o jumătate de secol.

Scott, singurul republican de culoare din Senat, se va adresa Dineului Lincoln al Partidului Republican, din Comitatul Polk, pe 22 februarie, în West Des Moines, Iowa.

Această oprire și altele au alimentat speculații cu privire la posibilele sale ambiții de a candida la preşedinţie în anul 2024.

Comitatul Polk, unde se află Des Moines, capitala și cel mai mare oraș din Iowa, este cel mai populat ţinut din stat.

Președintele GOP din Comitatul Polk, Gloria Mazza, a declarat pentru Fox News că este încântată că senatorul Scott este vedeta evenimentului.

Tim Scott, unul dintre cei mai importanți actanţi în strângeri de fonduri ai Partidului Republican, a fost cu ușurință reales în noiembrie, pentru ceea ce a anunţat că va fi ultimul său mandat de șase ani în Senat.

În timp ce Scott s-a opus în mod repetat când a fost întrebat despre candidatura sa la prezidenţialele din anul 2024, el a dat de înțeles în noiembrie, despre o posibilă candidatură viitoare în timpul sărbătoririi victoriei alegerilor de la jumătate de termen, povestind cum și-a dus bunicul la urne în anul 2012 și că bunicul lui l-a votat cu mândrie, ca și pe democratul Barack Obama, primul președinte negru al națiunii.

„Mi-aș fi dorit să fi trăit suficient pentru a vedea poate un alt bărbat de culoare ales președinte al Statelor Unite”, a spus Scott, înainte de a adăuga: „dar de data aceasta să fie un republican”.

Scott a făcut trei opriri în Iowa, anul trecut, pentru a ajuta la strângerea de fonduri, în campania republicaniilor, la alegerile intermediare de anul trecut.

El a făcut de asemenea câteva opriri în New Hampshire, care timp de un secol a organizat primele alegeri primare, în cursa pentru Casa Albă, și este după Iowa, în calendarul de nominalizări prezidențiale al GOP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri