Caută
Close this search box.

UE îi oferă Chinei vaccinuri anti-Covid şi expertiza unor specialişti

vaccinuri

UE a oferit Chinei, aflată în fața unei explozii de contaminări, vaccinuri anti-Covid și expertiza sa, a anunțat marți Comisia Europeană, înaintea unei noi reuniuni a experților în sănătate din cele 27 de ţări, potrivit Le Figaro.

Comisarul pentru Sănătate, Stella Kyriakides, i-a contactat pe omologii săi chinezi pentru a le oferi solidaritatea și sprijinul UE, „care includ expertiza noastră în domeniul sănătății publice și donațiile de vaccinuri europene adaptate variantelor”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei, adăugând că Bruxelles așteaptă răspunsul Beijingului.

Executivul european declarase, la mijlocul lunii decembrie, că UE este pregătită să „furnizeze Chinei vaccinuri”, dar nu a vorbit atunci despre donații. Comisia europeană nu a detaliat câte doze ar putea oferi sau din ce stocuri, dar a subliniat că natura exactă a ajutorului european va depinde de răspunsul Chinei.

Începând de duminică, Franța a solicitat călătorilor din China să prezinte un rezultat negativ la testul COVID-19 cu mai puțin de 48 de ore înainte de plecare și îi testează aleatoriu pe cei care sosesc în țară.

„Franța va face presiuni pentru ca această metodologie să fie aplicată în întreaga UE”, a declarat ministrul sănătății, François Braun.

Pe lângă Franţa, ţările care au cerut deja testarea călătorilor care vin din China sunt Italia, Spania, Regatul Unit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri