Caută
Close this search box.

Urmează demiteri după moartea minerilor la Cariera Jilț: Managerul CE Oltenia și finul șefului CJ Gorj, printre cei vizați

Ministrul Energiei ar putea anunța, luni, noi decizii după tragicul accident de la cariera Jilț din Gorj, în urma cătuia trei mineri și-au pierdut viața, potrivit Stiripesurse.ro.

Printre cei vizați, de care ministrul ar fi total nemulțumit, se numără managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, și finul președintelui CJ Gorj Cosmin Popescu (PSD), Marius Negru, membru al directoratului CE Oltenia.

Un accident soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altor zece a avut loc marţi, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, situată pe raza localităţii Mătăsari. Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în jurul orei 13,30, un bărbat, de 51 de ani, angajat al unei societăţi comerciale, în timp ce conducea o autoutilitară în incinta Carierei Jilţ, în care erau transportaţi angajaţi ai carierei miniere, a pierdut controlul autovehiculului la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare, răsturnându-se la o diferenţă de circa 3 metri de sol.

Autopsiile efectuate au relevat faptul că cei trei muncitori au murit din cauza asfixiei.

Poliţiştii au stabilit că în interiorul autoutilitarei, pe lângă muncitorii transportaţi, în momentul producerii evenimentului se mai aflau şi două tuburi metalice de acetilenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri