Caută
Close this search box.

VIDEO Iarna a pus stăpânire pe România. Drumuri închise, maşini avariate, trafic aerian dificil şi alerte de cod portocaliu

Iarna a pus stăpânire pe România. Drumuri închise, trafic aerian dificil şi alerte meteo, iată peisajul ultimelor 24 de ore din întreaga ţară. În Bucureşti şi Ilfov, zeci de maşini au fost avariate. Sunt localităţi unde electricitatea a fost întreruptă. Cinci judeţe se află sub avertizarea de cod portocaliu, până duminică dimineaţa.

După o noapte de eforturi susținute pentru a menține circulația în condiții de siguranță pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din administrare, în condiții de cod galben și portocaliu de vreme rea, sâmbătă dimineaţa Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR – a actalizat situaţia.

Drumuri închise circulației:

DN2, pe raza județului Buzău;
DN23, Mândrești Munteni (județul Vrancea) – Olăneasca (județul Brăila);
DN23A, Milcobului (județul Vrancea) – Ciorăști (județul Vrancea);
DN23B, Maicănești (județul Vrancea) – Codrești (județul Vrancea);
DN2C, Costești (județul Buzău) – Padina (județul Buzău);
DN2L, Tișița (județul Vrancea) – Dragosloveni (Soveja) (județul Vrancea);
DN2M, Focșani (județul Vrancea) – Răchitașu (județul Vrancea);
DN2N, Bogza (județul Vrancea) – Dumbrăveni (județul Vrancea);
DN2N, Bogza (județul Vrancea) – Jitia (județul Vrancea);
DN2R, Jitia (județul Vrancea) – Vintileasca (județul Vrancea);

Drumuri cu restricție de 3,5 tone:
DN22, Râmnicelu (județul Buzău) – Brăila (județul Brăila);

Drumuri cu restricție de 7,5 tone:
DN11A, Adjud (județul Vrancea) – Podu Turcului (județul Bacău)
DN2, Obrejița (județul Vrancea) – Adjud (județul Vrancea)
DN21, Brăila (județul Brăila) – Bărăganul (județul Brăila);
DN21A, Bărăganul (județul Brăila);
DN24, Tisița (județul Vrancea) – Cosmești (județul Galați);
DN2D, Focșani (județul Vrancea) – Gresu (județul Vrancea).

În noaptea de 27-28.01.2023 afectată de cod galben si portocaliu de vreme rea, drumarii de la CNAIR au acționat pentru a menține circulația în condiții de siguranță pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din administrare cu 1345 de utilaje și au răspândit peste 12550 tone de material antiderapant.

Zboruri au întârzieri la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor

Potrivit unui comunicat al CNAB, nicio cursă nu a fost anulată din motive meteo, însă unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ treizeci de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, întârzieri care doar punctual pot ajunge sau depăşi o oră.

Pistele, platformele şi căile de rulare a aeronavelor sunt deschise şi operaţionale, fiind asigurate condiţiile pentru desfăşurarea operaţiunilor aeriene. Se intervine constant cu utilajele proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii bune de operare.

„Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti asigură pasagerii că face toate eforturile necesare pentru derularea în în siguranţă şi securitate a tuturor operaţiunilor de pe aeroport. Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web www.cnab.ro. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti recomandă pasagerilor să îşi ia măsurile necesare pentru a se prezenta în timp la aeroport”, se mai spune în comunicat.

38 de autoturisme avariate în Bucureşti

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că a intervenit, în Capitală şi judeţul Ilfov, pentru îndepărtarea a 49 de copaci, fiind avariate 38 de autoturisme, ca urmare a fenomenelor meteo.

Potrivit sursei citate de Agerpres, de vineri, ora 10,00, până sâmbătă, ora 05,00, pe perioada codului galben, ISUBIF a gestionat 59 de intervenţii (51 în Bucureşti şi opt în Ilfov) pentru îndepărtarea a 49 de copaci, patru elemente de construcţie, patru stâlpi şi a unui panou publicitar căzut. De asemenea, o curte a fost inundată.

11 localităţi din judeţul Harghita

Un număr de 11 localităţi din judeţul Harghita au rămas parţial nealimentate cu energie electrică, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce ninsoarea abundentă a afectat posturile de transformare.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, maior Alina Ciobotariu, este vorba de localităţile Bodogaia, Şoimuşu Mare, Şoimuşu Mic, Vidacut, Aluniş, Dejuţiu, Porumbenii Mari, Porumbenii Mici, Goagiu, Cristuru Secuiesc şi Avrămeşti.

Ninsoarea a afectat 25 de posturi de transformare, motiv pentru care aproximativ 3000 de utilizatori au rămas fără curent electric.

Patru echipaje ale furnizorului de energie electrică acţionează în teren pentru remedierea defecţiunilor, a precizat Alina Ciobotaru.

Cum va fi vremea

âCinci județe sunt sub cod portocaliu până mâine dimineață și tot până atunci este valabil și un cod galben care vizează partea de sud-est a țării. În București, ninge de aseară și s-a depus un strat consistent de zăpadă. Meteorologii spun că vremea de iarnă va continua și săptămâna viitoare, chiar dacă ninsorile vor mai slăbi în intensitate în multe părți ale țării.

În ce privește săptămâna viitoare, cel puțin în primele zile, până pe marți miercuri, vom avea parte în continuare de alte ninsori, dar ele vor apărea mai degrabă în interiorul arcului carpatic, iar în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, din loc în loc ar putea fi mai consistente. Undeva de la mijlocul săptămânii, am putea avea strat de zăpadă în mare parte din țară.

Regimul termic nu se va modifica semnificativ, rămânem în jurul normelor, maxime de la minus două la cinci grade și minime, în general, între minus opt și zero grade, anunţă meteorologii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri