Caută
Close this search box.

Cozmin Guşă: PROSTO-FRICOȘII n-au nevoie de petrol, gaze, cereale, ortodoxie. Și nici de Delta Dunării!

cozmin guşă

În ultimii ani a devenit notorie o expresie, inventată cred de către Andrei Marga, anume PROSTOCRAȚIA, prin care este descrisă structura ce conduce România. Anii de pandemie și război ne-au arătat că putem folosi termenul de prostocrație și atunci când ne referim la pleiada liderilor occidentali, așa că expresia ar putea avea și recunoaștere internațională.

După refuzul integrării României în spațiul Schengen, în baza orientării revoltei publice către austrieci, cetățenii au putut afla că privatizarea petrolului și gazului românești s-a realizat în baza unui mare act de corupție, că ni s-a distrus intenționat infrastructura de procesare și rafinare de tip Doljchim și Arpechim, că nu mai beneficiem nici de viitoarea resursă de gaz din Marea Neagră, c-au amanetat-o americanii direct ungurilor. Liderii europeni au observat cu ceva preocupare reacțiile românilor și, remarcând c-au de-a face cu o populație de proști și/sau fricoși, nu i-a mai interesat nici crearea iluziei repunerii pe ordinea de zi în 2023 a integrării în spațiul Schengen.

Zelenskiy și ucrainenii au observat și ei cu atenție felul în care n-am reacționat la samavolnica lege a minorităților, apoi au trecut la stadiul următor, siluindu-ne preoții ortodocși și credincioșii, iar liderii politici și ai BOR doar că nu și-au cerut scuze public pentru unii ca mine, ”putiniști de serviciu”, care am îndrăznit să condamnăm prigoana contra ortodocșilor și să cerem reacție dură contra regimului Zelenskiy. Cu grâul așa-zis ucrainean a fost și mai simplu, ne-am sacrificat producătorii autohtoni pentru ca marile companii americane să ne poată folosi infrastructura ca să-și care grâul din Ucraina să îngrașe porcii din Spania, nici vorbă de hrănirea săracilor Africii. Au priceput astfel că prosto-fricoșii din România renunță și la cereale, ba chiar și la apărarea religiei lor ortodoxe, doar pentru ca să nu fie etichetați ca fiind putiniști.

Pe acest fond, treaba cu dragarea Canalului Bâstroe și distrugerea consecutivă a Deltei Dunării de către ucraineni deja apare ca un detaliu. Din declarațiile de la Kiev e limpede că s-a priceput că treaba e tranșată și nu vor avea opoziție diplomatică serioasă de la București. Și, la drept vorbind, un popor ce renunță atât de ușor la gaz și petrol, ce nu-și securizează producția de cereale, care nici nu-și apără religia și preoții prigoniți, la ce-ar mai avea nevoie de Delta Dunării?! Prosto-fricoșii din România trebuie doar să muncească, să plătească taxele și să se supună deciziilor, iar chiolhanurile cu junk-food din weekenduri sunt suficiente ca să dea satisfacție minților lor încețoșate.

Etapa următoare a siluirii prosto-fricoșilor din România prevede trecerea comenzii operative în cazul operațiunilor militare pe axa Kiev-Chișinău, de unde vom primi indicațiile necesare despre cum va trebui să acționăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri