Caută
Close this search box.

Departamentul pentru Justiţie caută şi nu găseşte nici un nou document secret, la Joe Biden acasă

Departamentul pentru Justiţie caută şi nu găseşte nici un nou document secret, la Joe Biden acasă

Departamentul pentru Justiţie percheziționează casa de pe plajă, a lui Joe Biden, din Delaware, pe fondul investigației asupra documentelor clasificate.

Potrivit avocatului președintelui, Biden a consimțit să i se percheziționeze domiciliul din Rehoboth Beach, pe fondul investigației documentelor clasificate, conform FoxNews.

Dar cnn.com, website-ul postului de ştiri, mai prietenos cu democraţii decât FoxNews, susţine că „FBI nu a găsit documente clasificate, la casa de vacanță a lui Biden, din Delaware”.

FoxNews confirmă că „agenții FBI au percheziționat miercuri casa de vacanță a președintelui Biden, din Rehoboth Beach, Delaware, timp de trei ore și jumătate, dar nu au găsit alte documente clasificate”, aşa cum a declarat avocatul președintelui Bob Bauer.

„Astăzi, cu sprijinul și cooperarea deplină a președintelui, DOJ efectuează o percheziție planificată a locuinței sale din Rehoboth, Delaware.

Conform procedurilor standard ale DOJ, în interesul securității și integrității operaționale, a căutat să facă această activitate, fără o notificare publică prealabilă, și am fost de acord să cooperăm”, a spus Bauer, într-un comunicat.

„Căutarea de astăzi este un pas suplimentar într-un proces amănunțit și oportun al DOJ, pe care vom continua să îl sprijinim și să îl facilităm pe deplin. Vom avea mai multe informații la încheierea căutării de astăzi”, a adăugat el.

Percheziţia s-a încheiat în jurul prânzului, a spus Bauer. Percheziția a fost efectuată în prima zi de serviciu a avocatului special Robert Hur, la Departamentul de Justiție.

Procurorul general Merrick Garland l-a numit pe Hur consilier special, pentru a investiga documentele Biden, pe 12 ianuarie.

Hur a fost informat cu privire la anchetă în ultimele câteva săptămâni, dar astăzi este prima sa zi efectivă în calitatea sa de consilier special.

Reporterii poziționați în comunitatea de coastă au observat vehicule utilitare sport de culoare și sedanuri, care soseau la reşedinţa lui Biden, la mijlocul dimineții, conform CNN.

Avocații personali ai lui Biden au percheziționat anterior casa din Rehoboth, pe 11 ianuarie, și nu au găsit documente clasificate.

Cu alte cuvinte, ce spune CNN este că, înainte de percheziţia oficială a oamenilor lui Hur, de la Departamentul de Justiţie, echipa specială a lui Joe Biden a „pieptănat” locul, asigurându-se că nu mai este nici un document secret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri