Caută
Close this search box.

Doi generali MApN au fost audiaţi de DNA, în Dosarul Piţurcă

Doi generali de Armată au fost audiaţi de DNA, în Dosarul Piţurcă

Generalul-maior Dragoș Popescu, șeful Direcției medicale a MApN, a fost audiat în Dosarul Piţurcă, deschis în urma afacerii din care familia fostului selecţioner a câștigat jumătate de milion de euro, potrivit unor surse judiciare citate de Libertatea.

În dimineața zilei de miercuri, 15 ianuarie, doi generali din Ministerul Apărării Naționale au fost chemați la audieri la DNA, mai arată sursa citată.

Dragoș Marian Popescu, șeful Direcției Medicale, a coordonat derularea contractului din partea Ministerului Apărării cu Gabriel Țuțu, directorul Romarm, și apropiații acestuia. De atunci a fost înaintat în grad și apoi decorat de președintele României.

În documentele DNA există stenograme în care Popescu discută cu directorul companiei de stat care coordonează fabricile de armament din România, Gabriel Țuțu.

Gabriel Țuțu: Vă salut!

Gabriel Țuțu: Ați uitat de mine (emoticon)

Dragoș Popescu: Nu. Pe luni facem deschiderile și pe urmă, până la 13, maxim 15, rezolv.

Gabriel Țuțu: Super. Mulțumesc.

Gabriel Țuțu: Aștept.

MApN a încheiat contractul cu Helios Dentserv, dar ulterior 98% din bani au mers către PAV Green Energy, firma lui Piţurcă jr. 100.000 de măşti FPP3 din acest contract au fost distribuite în unităţile sanitare ale MApN, iar după patru luni s-a descoperit că ele erau neconforme.

La începutul lunii februarie, Victor Pițurcă, Gabriel Țuțu și Alexandru Pițurcă au fost reținuți de DNA în acest caz. Cu toate acestea, Victor și Alexandru Pițurcă au scăpat de controlul judiciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri