Caută
Close this search box.

Harta seismică a Bucureştiului. Cele mai vulnerabile cartiere ale Capitalei în cazul unui cutremur mare

Harta seismică a Bucureştiului a fost realizată de expoerţi. Cele mai vulnerabile cartiere ale Capitalei în cazul unui cutremur mare sunt deja ştiute şi informaţia este accesibilă publicului larg.

Experții atrag atenția că blocurile șubrede s-ar putea prăbuși peste oameni, în condițiile în care autoritățile nu reușesc să consolideze toate clădirile cu probleme, iar unii proprietarii amână și ei lucrările, deși există fonduri.

 

Aproximativ 1.000 de clădiri s-ar prăbuși și 23.000 vor suferi avarii semnificave. Potrivit datelor oferite de Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, peste 2.500 se vor prăbuși instant la un cutremur mare.

Matei Sumbasacu, inginer constructor și președintele Asociației „Re-Rise”, care se ocupă de reducerea riscului seismic, spune că pe lângă pericolul uriaș al prăbușirii clădirilor, autoritățile vor interveni foarte greu, situație confirmată și de un raport al Curții de Conturi.

 

Mai multe informații, inclusiv o hartă unde poți căuta dacă un imobil este încadrat într-o clasă de risc seismic, găsiți pe www.riscseismic.ro

Ce ne aşteaptă la marele cutremur

Harta întocmită de seismologi pentru București, arata că, în cazul unui cutremur, cele mai afectate cartiere ar putea fi cele din Nord, iar cele mai ferite, în sudul orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri