Caută
Close this search box.

Înmormântarea interlopului Dumitrel Buricea a blocat Brăila

Înmormântarea interlopului Dumitrel Buricea a blocat Brăila

Înmormântarea interlopului Dumitrel Buricea, care în anii 90 a dominat oraşul Brăila, a blocat oraşul de pe Dunăre.

Cortegiul funerar al liderului interlop Dumitrel Buricea a pornit, în jurul orei 12.00, de la Restaurantul Modern, de la intersecția Căii Galați cu Str. Griviței, spre cimitirul din Vidin.

Sute de persoane l-au însoţit pe ultimul drum pe cel care făcea legea în Brăila, în anii ’90 – 2000. Din cortegiu au făcut parte trei autospeciale pline de coroane funerare.

Șirul de mașini care participau la înmormântare s-a adăugat celor prinse deja în traficul deja îngreunat din zona podului de la Brăilița, care zilele acestea asigură singura rută de legătură spre și dinspre zona Vidin – Brăilița, după ce legătura de la marginea orașului a fost închisă, din cauza lucrărilor la podul peste Dunăre.

La înmormântare, n-au fost observați lideri interlopi sau oameni politici. Din câte se pare, potrivit unor surse, ieri seară, la Restaurantul Modern, a fost depus trupul neînsuflețit al lui Buricea, membru ai Clanului Corduneanu.

”În contextul înmormântării, pe raza municipiului Brăila nu au fost instituite restricții de circulație, însă polițiștii sunt prezenți, în vederea dirijării traficului rutier, pentru evitarea aglomerației, în cazul în care situația o va impune”, a transmis Poliția.

Interlopul Dumitru Buricea, cunoscut sub porecla „Dumitrel Buricea”, liderul interlopilor din Brăilița, în vârstă de 73 de ani, a suferit recent un accident vascular, fiind transportat de urgență la București, cu şanse minime de supravieţuire, după cum ne-au informat anumite surse.

Nu a rezistat prea mult, din cauza stării grave în care se afla, decesul fiind confirmat la spitalul unde era internat.

Dumitrel Buricea a stăpânit cu ”băieţii” lui zona Brăilița, impunându-se în lumea interlopă a Brăilei în anii ’90 – 2000, când rivaliza cu interlopi din vechea gardă, gen Titel Crăcănatu, conform ObiectivBr.ro.

Clanul Buricea era condus de „Dumitrel Buricea” dar și de fiul acestuia, Marian Buricea, care a preluat ștafeta, în ultima vreme, fiind personaj principal în multe dosare penale deschise de Poliție și Parchet

Dumitru Buricea s-a remarcat și prin faptul că a apărut pe lista personajelor-cheie ale Revoluţiei din decembrie 89, răsplătite cu o indemnizaţie lunară pe viaţă.

La Brăila, și alți cunoscuţi interlopi locali sunt pe lista celor care au cerut şi au obţinut statutul de luptător cu rol determinant în Revoluţia din decembrie 89.

Buricea şi Crăcănatu sunt două exemple, ambii cunoştinţe vechi ale poliţiştilor brăileni, după ce ani la rând au fost implicati în atacuri, la care au participat sau pe care le-au comandat.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri