Caută
Close this search box.

Ministerul Transporturilor va rata jalonul din PNRR, la trenurile pe hidrogen

Ministerul Transporturilor va rata jalonul din PNRR, la trenurile pe hidrogen

Fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Horaţiu Cosma, susţine că Ministerul Transporturilor, prin Sorin Grindeanu, a mai ratat un jalon din PNRR.

Aceasta pune în pericol tot programul european, în valoare de 30 de miliarde de euro, prin faptul că licitaţia pentru 12 trenuri cu hidrogen a fost anulată.

„Licitaţia pentru 12 trenuri cu hidrogen a fost anulată. Rezultatul: Sorin Grindeanu ratează încă un jalon PNRR şi pune în pericol întreg programul european de 30 de miliarde de euro, conform Ziare.com.

Autoritatea pentru Reformă Feroviară ARF din subordinea lui Grindeanu a anulat licitaţia pentru trenurile cu hidrogen, după ce niciun producător nu a depus vreo ofertă.

Cauzele ţin 100% de incompetenţa ARF, prin răspunsurile sub orice critică, la neclarităţile producătorilor interesaţi.

Pe scurt, dialogul producători – ARF a arătat aşa: Producători de trenuri cu hidrogen: „ARF, vă rugăm amânaţi puţin depunerea. ARF, sunt nişte neclarităţi tehnice. ARF, haideţi să facem o întâlnire cu toţi ofertanţii să ne lămurim”. ARF: „Nu. Nu. Nu.” La termenul de depunere: zero oferte. Consecinţa: licitaţie anulată. ARF: „Nu ştim ce s-a întâmplat, o sa analizăm”, a scris Horaţiu Cosma, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri