Caută
Close this search box.

Naționala de Rugby a Ungariei nu mai merge la Chișinău după discursul Maiei Sandu

Meciul de rugby R.Moldova – Ungaria, programat pentru 29 aprilie la Chișinău, a fost anulat, scrie TV8.md. Echipa Ungariei a trimis un comunicat către Federația Europeană prin care a anunțat că refuză să vină în Republica Moldova din motive de securitate.

Informația a fost confirmată pentru TV8.md de către președintele federației de profil, Anatol Curechi, potrivit g4media.ro.

„Federația ungară a invocat factorul politic. Federația ține cont de situația din regiune și a trimis un mail către Federația din Moldova, dar și către cea Europeană, prin care a solicitat ca meciul să fie anulat. Noi am insistat totuși ca meciul să aibă loc, ținând cont de faptul că multe alte Federații petrec competiții internaționale la noi în țară.

Astfel, Federația Europeană i-a dat un ultimatum Federației Ungare, spunându-le că trebuie să se prezinte totuși la meci. Ungaria a menționat în replică că nu-și va schimba poziția. Ungaria a fost penalizată și  Moldova nu va juca în primăvară acasă”, a afirmat Curechi.

TV8.md amintește că meciul de fotbal dintre FC Sheriff și Partizan Belgrad din Liga Conferințelor, care urma să aibă loc joi, 16 februarie, se va juca cu porțile închise, fără spectatori. Decizia a fost luată la recomandarea Serviciului de Informații și Securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri