Caută
Close this search box.

NATO trece la nivelul următor: Țările membre lucrează la un document care să le pregătească pentru un conflict de mare intensitate – Bloomberg

NATO trece la nivelul următor: țările membre lucrează la un document de importanță majoră care să le pregătească pentru un conflict de mare intensitate.

”Președintele Putin a făcut două mari greșeli strategice. El a subestimat puterea și curajul poporului ucrainean și al forțelor sale armate. Și a subestimat unitatea și hotărârea NATO și a partenerilor”, declara Jens Stoltenberg, în deschiderea reuniunii Consiliului Atlanticului de Nord de marți, despre care Bloomberg spune că va marca apariția unui nou document.

Țările NATO elaborează o serie de planuri care vor pregăti statele Alianței pentru un conflict de mare intensitate, participare generată de activarea articolului 5 privind apărarea reciprocă sau în cazul unor acțiuni militare în afara domeniului de aplicare a acestui articol, scrie publicația citată.

Potrivit publicației, miniștrii apărării NATO vor agrea noi orientări politice, în cadrul întâlnirii Consiliului Atlanticului de Nord de săptămâna aceasta.

Documentul va evidenția principalele puncte vulnerabile unde sunt necesare investiții pentru a pregăti membrii Alianței să facă față oricărui potențial conflict militar.

O reuniune a Consiliului Atlanticului de Nord (NAC) la nivelul miniștrilor apărării are loc în perioada  14-15 februarie 2023 la sediul NATO de la Bruxelles. Reuniunea este prezidată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri