Caută
Close this search box.

Negocierile secrete ale lui John Kerry cu China sunt investigate de republicani

Negocierile secrete ale lui John Kerry cu China sunt investigate de republicani

Activitățile lui John Kerry, desfășurate sub pretextul realizării de advocacy pentru climă, ar putea submina interesele americane, spune un republican de vârf.

Președintele Comisiei de Supraveghere și Responsabilitate a Camerei, James Comer, republican de Kentucky., analizează negocierile secrete ale reprezentantului prezidențial special pentru Climă (SPEC) John Kerry, cu omologii săi chinezi.

Comer l-a informat pe Kerry, într-o scrisoare trimisă joi după-amiază, că comitetul, sub conducerea sa, a deschis o investigație cu privire la rolul lui Kerry în Administrația Biden și în special la negocierile sale la nivel înalt privind clima, cu Partidul Comunist Chinez (PCC).

Până în prezent, Kerry a ignorat informațiile și cererile de documente trimise de Comer și de la alte comisii republicane, atunci când erau în minoritate.

„Până în prezent, nu ați răspuns la nici una dintre solicitările noastre”, i-a scris Comer lui Kerry.

„Cu toate acestea, continuați să vă angajați în activități care ne-ar putea submina sănătatea economică, ar putea înlătura autoritatea Congresului și ar putea amenința politica externă sub pretextul de advocacy pentru climă”.

„Comitetul solicită documente și informații pentru a înțelege rolul dumneavoastră și pentru a oferi transparența necesară asupra SPEC și activităților sale”, a continuat el.

„În calitate de membru al cabinetului președintelui, ar trebui să reprezentați interesele Statelor Unite. Declarațiile dumneavoastră totuși arată în mod constant disprețul față de securitatea națională americană și dolarii contribuabililor”.

Președintele Biden l-a numit pe Kerry într-o funcție care nu existase anterior și care nu necesita aprobarea Senatului, la scurt timp după preluarea mandatului, la începutul anului 2021, explică FoxNews.

Biroul SPEC este găzduit la Departamentul de Stat și are un buget estimat la 13,9 milioane de dolari. Bugetul este anual, cu aprobare pentru 45 de angajaţi.

Poziția lui Kerry îi oferă un loc în cabinetul președintelui și în Consiliul Național de Securitate.

De când și-a preluat acest rol, el a călătorit în întreaga lume, participând la summit-uri de nivel înalt privind clima și la angajamente diplomatice, într-un efort de a promova o tranziție globală de la combustibilii fosili, la alternativele de energie verde.

În ciuda rolului la nivel înalt în conducerea strategiei climatice globale a Administrației Biden, biroul lui Kerry a fost secretos cu privire la operațiunile sale interne și la membrii personalului, stârnind critici din partea republicanilor, inclusiv a lui Comer, care au cerut transparență, pentru un birou atât de important.

„Am rămas cu o înțelegere insuficientă a activităților biroului dumneavoastră, a cheltuielilor și a personalului”, a continuat Comer.

„Pentru a permite supravegherea de mult întârziată a biroului dumneavoastră, vă rugăm să furnizați următoarele documente și informații: …”

Președintele Comitetului de Supraveghere a adăugat că Kerry a fost prea blând cu privire la încălcările drepturilor omului din China, „în timp ce promova negocieri privind schimbările climatice, la care PCC nici măcar nu pare interesat să participe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri