Caută
Close this search box.

Presa din Turcia: Obiectivul e ca NATO să intre în război. Urmează atentate și sabotaje

Presa din Turcia: Obiectivul e ca NATO să intre în război. Urmează atentate și sabotaje

Presa din Turcia vorbește despre „un adevărat asalt diplomatic, și nu numai asupra regimului de la Ankara, pentru a abandona actuala strategie de lucru cu Rusia”.

După ce Germania nu a mai rezistat presiunilor SUA și a dat drumul tancurilor grele Leopard 2, acum urmează Turcia, afirmă Ziua News.

Editorialistul Bercan Tutar, de la cotidianul Sabah, spune că „atacul hibrid de ieri”, când dintr-odată zeci de state occidentale au emis alerte de călătorie în Turcia, nu este unul întâmplător.

Vor urma sabotaje, atacuri, atentate, presiuni asupra Turciei, pentru a ceda, pentru că obiectivul real ar fi ca NATO să intre fățiș în război cu Rusia.

Ce scrie Bercan Tudar:

„Odată cu decizia Spaniei și a Angliei de a trimite tancuri principale de război Kievului, după decizii similare ale Americii, Germaniei și Poloniei, războiul din Ucraina intră într-o fază nouă mai periculoasă.

Luați în calcul că SUA vor include și rachete cu rază mai lungă de acțiune în noul pachet de ajutor în valoare de 2,7 miliarde de dolari și nu vă va fi deloc dificil să vedeți că în viitorul apropiat, situația de pe front se va încinge puternic.

Se pare că războiul nu va rămâne limitat la Ucraina. Țări de la Baltica la Mediterana, din Europa Centrală și de Est, se vor implica pe linia frontului.

Ajutorul militar pentru Ucraina a început cu obuze, a continuat cu tancuri și avioane de luptă. Acum urmează rachete. Până la urmă, s-ar putea ca SUA și aliații săi să trimită și unități militare în Ucraina.

Așa încât toate tabuurile din război se prăbușesc pe rând. Invazia rusească în Ucraina a anulat politica Germaniei, de a nu trimite niciodată propriile arme în zone de război”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri