Caută
Close this search box.

Primul transplant hepatic din pediatrie a fost efectuat la Spitalul „Grigore Alexandrescu, la un copil de 11 ani

Primul transplant hepatic la copil a fost efectuat sâmbătă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală, fiind vorba despre un pacient de 11 ani cu insuficienţă hepatică şi ciroză hepatică decompensată. Profesorul Irinel Popescu a fost coordonatorul intervenţiei.

Starea imediat postoperatorie este stabilă, potrivit unui comunicat de presă al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

lntervenția a fost efectuată de o echipa de chirurgi a Spitalului Grigore Alexandrescu, coordonată de Conferențiar Doctor Laura Bălănescu și o echipă de chirurgi de la lnstitutul Clinic Fundeni formată din domnul profesor universitar doctor lrinel Popescu și doctor Doina Hrehoret.

Aceasta echipa mixta a fost coordonata de domnul Profesor Universitar Doctor lrinel Popescu.

Echipa de medici anesteziști a fost formata din Doctor Ruxandra Fata din cadrul lnstitutului Clinic Fundeni și de doctorii Florin Rusu si Alexandru Baetu din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu, echipa de anestezie fiind coordonata de Doctor Ruxandra Fata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri