Caută
Close this search box.

Procurorii ruşi cer 9 ani de închisoare pentru o jurnalistă acuzată că a răspândit fake news

Procurorii ruşi cer 9 ani de închisoare pentru o jurnalistă acuzată că a răspândit fake news

Procurorii au cerut ca jurnalista rusă Maria Ponomarenko să fie condamnată la nouă ani de închisoare, a informat cotidianul de afaceri Kommersant, citându-l pe avocatul jurnalistei.

Ponomarenko a fost arestată la Sankt Petersburg, în luna aprilie, pentru publicarea informațiilor despre bombardarea făcută de Rusia, asupra Teatrului de Dramă din Mariupol, pe canalul Telegram „Fără cenzură”.

Ponomarenko urmează să apară din nou în instanță pe 14 februarie, pentru a face declarația finală în proces, a declarat avocatul ei, Dmitri Shitov, conform The Moscow Times.

În septembrie, Ponomarenko a încercat să se sinucidă, pentru a protesta împotriva încarcerării ei, înainte de judecată.

În iulie, a fost internată în spital și i s-a făcut un examen psihiatric.

La scurt timp după începerea invaziei, Rusia a adoptat o lege care incriminează publicarea de informații despre așa-numita „operațiune militară specială” din Ucraina, care diferă de narațiunea Kremlinului.

Legea a introdus și pedepse de închisoare de până la 15 ani, pentru publicarea de „informații false cu bună știință”, despre armata rusă.

Luni, jurnalista și bloggerița rusă de origine ucraineană Veronika Belotserkovskaya a fost condamnată în lipsă, la nouă ani de închisoare, pentru răspândirea „informații false cu bună știință”, despre invazia Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri