Caută
Close this search box.

Republica Moldova a trimis 55 de salvatori în Turcia

55 salvatori moldoveni au plecat, în seara zilei de luni, în misiune în Turcia, pentru a pune umărul, alături de salvatori din alte țări, la descarcerarea și salvarea vieților oamenilor din localitățile afectate.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, le-a urat mult curaj salvatorilor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI care au urcat în autospeciale și au plecat în misiune spre zona Turciei care a fost cea mai afectată de cutremurele din ultimele două zile.

Maia Sandu, la ceremonia de plecare a salvatorilor în Turcia
Foto: IGSU

”Dragi salvatori, aveți în față un drum lung și o misiune grea – veți munci fără pauze, luptând să salvați cât mai multe vieți omenești. Vă mulțumim pentru dăruirea voastră și vă așteptăm sănătoși acasă. Transmit condoleanțe familiilor lovite de această calamitate și le urez forță de muncă, curaj și speranță tuturor celor care luptă contracronometru să salveze oameni din ghearele dezastrului”, a menționat șefa statului.

”Două seisme de o magnitudine neobișnuit de puternică au zguduit Turcia și Siria. Cutremurele au făcut mii de victime, au distrus un număr impunător de clădiri și obiecte de infrastructură, mii de oameni rămânând sub dărâmături. Tragedia prin care trec oamenii din regiunile afectate este de neimaginat”, a mai spus președinta Maia Sandu.

Republica Moldova a primit solicitarea oficială de intervenție de la Guvernul Turciei și a depus oferta de ajutor către mecanismele Uniunii Europene și NATO, responsabile pentru coordonarea asistenței în caz de dezastre.

Echipa de intervenție la dezastre a Republicii Moldova, formată din 55 de salvatori, dotată cu 12 autospeciale de intervenție complet autonome, dar și cu doi câini de căutare, urmează să activeze cel puțin 7 zile în zona afectată din Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri