Caută
Close this search box.

Ultimele vești despre sănătatea lui Joe Biden. E oficial!

Joe Biden, care la 80 de ani nu-şi ascunde ambiţia de a candida pentru un nou mandat, este „în stare bună de sănătate”, „viguros” şi „apt” pentru a-şi îndeplini atribuţiile, a conchis joi medicul său, transmite AFP.

Medicul Kevin O’Connor, care îl urmăreşte de peste un deceniu, a efectuat o serie de examinări, printre care în special „un examen neurologic extrem de detaliat”, potrivit raportului publicat joi de Casa Albă.

El notează că o „leziune” a fost prelevată lui Joe Biden din zona pieptului şi va fi trimisă la biopsie.

În rest, Joe Biden, cel mai în vârstă preşedinte din istoria Americii, are doar afecţiuni minore, tratate cu trei medicamente eliberate pe bază de reţetă, a detaliat medicul, potrivit Agerpres.

Democratul este astfel tratat pentru „fibrilaţie atrială nonvalvulară”, o afecţiune a inimii care este stabilă după tratament; nivelul ridicat al lipidelor din sânge, de asemenea corectat cu succes prin tratament; şi alergii.

Medicul a adăugat că două probleme observate în timpul ultimei examinări din noiembrie 2021, şi anume un mers înţepenit şi o tuse frecventă legată de reflux gastroesofagian, sunt „stabile”.

În rest, nicio schimbare: preşedintele Statelor Unite măsoară 1,83 metri pentru 81 de kilograme, poartă lentile de contact, nu fumează şi nu bea şi face sport de cinci ori pe săptămână.

Acest document era evident aşteptat cu nerăbdare.

Joe Biden, în pofida sondajelor puţin încurajatoare, repetă de mai multe luni că intenţionează să candideze şi, prin urmare, să se confrunte probabil cu predecesorul său Donald Trump, deja oficial în cursă.

Dar liderul de la Casa Albă a subliniat, cu doar câteva zile în urmă, că nu a luat o decizie finală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri