Caută
Close this search box.

Judecatoarele CAB Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu au fost excluse din magistratura a patra oara

legile justiţiei

Judecatoarele CAB Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu au fost excluse din magistratura a patra oara, pentru exercitarea functiei cu rea-credinta: “Nu s-au pronuntat asupra mentinerii, revocarii, inlocuirii ori incetarii de drept a masurii preventive si au sanctionat cu amenda judiciara procurorul”. Panioglu si Gulutanu l-au intrecut pana si pe vestitul Cristi Vasilica Danilet, de trei ori dat afara din sistem, potrivit luju.ro.

Judecatoarele Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti sunt campioane in materie de excludere din magistratura. Panioglu si Gulutanu au fost date din nou afara din magistratura, a patra oara, reusind sa il intreaga pana si pe vestitul Cristi Vasilica Danilet, de trei ori exclus din sistem.

Decizia a fost miercuri, 15 martie 2023, de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara. Masura excluderii din magistratura a fost dispusa pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor (actuala Legea 303/2002) constand in “exercitarea functiei cu rea-credinta”.

Panioglu si Gulutanu sunt acuzate de Inspectia Judiciara ca au omis sa se pronunte asupra mentinerii, revocarii, inlocuirii ori incetarii de drept a masurii preventive intr-un dosar aflat in faza de apel.

De asemenea, cele doua au sanctionat cu amenda judiciara procurorul care a redactat contestatia la executare, in conditiile in care acesta nu se incadreaza in categoria persoanelor impotriva carora se poate dispune o asemenea masura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri