Caută
Close this search box.

Miracolul divin

Orice prunc când a deschis întâia dată ochii a dat de chipul unei femei. I-a simțit mângâierile tandre și îmbrățișarea plină de afecțiune din momentul în care a poposit în brațele ei. De atunci și până la cea din urmă răsuflare această înfățișare feminină, delicată și sensibilă, s-a revărsat asupra destinului celui mic cu cele mai profunde și mai trainice sentimente de iubire.

Viața noastră, de la un capăt la altul, este un drum șerpuit și, uneori, denivelat, cu urcușuri și coborâșuri istovitoare prin peisajul enigmatic al sorții. Un voiaj pe sub razele arzătoare ale soarelui, pe sub lacrimile mărunte și dese ale unei ploi mohorâte, pe sub cristalele albe de nea, dar, întotdeauna, la adăpostul unei umbrele vii impregnate de mireasma unui atașament protector și grijuliu de femeie. Că ea provine de la mamă, de la bunică, de la iubită, de la soție sau de la toate nu are importanță. Ea s-a deschis în clipa în care destinele noastre s-au contopit cu scopul de a ne ocroti de toate vicisitudinile vieții.

În spatele unui bărbat se află întotdeauna o femeie. În spatele unei femei se află frământările, dificultățile și barierele pe care aceasta le-a îndepărtat cu înțelepciunea și puterea ei uimitoare de a le birui. Amintește-ți de femeile din viața ta în fiecare moment al vieții, nu doar la îndemnul unei zile anume din an. Femeia merită mult mai mult decât o dată oficială din calendar. E o sugestie sinceră, pe care o fac bazându-mă pe o serie de raționamente, dintre care le-am ales pe cele mai grăitoare.

În primul rând, femeia reprezintă acea icoană din viața noastră în fața căreia îți deschizi sufletul în cele mai apăsătoare împrejurări, căreia îi destăinui dorințele și neîmplinirile tale. Chiar și atunci când nu se află în preajma ta, cu un simplu gând te conectezi cu imaginea ei. În orice loc și în orice timp, chipul femeii impregnat în propria conștiință îți ordonează gândurile și te ajută să treci peste prăpastia incertitudinii.

Femeia este acel talisman de care nu te desparți niciodată, acea amuletă cu virtuți magice gata în orice moment să te apere de cei care îți vor răul. Ea îți oferă siguranța și încrederea de care ai nevoie pentru a nu abandona lupta, pentru a merge, mereu, înainte.

Femeia este definiția esteticii, a eleganței și a rafinamentului. Este chintesența frumosului care ni se înfățișează în fiecare loc pe unde trece. Este acea prezență agreabilă pe care o admirăm la nesfârșit cu respirația blocată de uimire.

Femeia este modelul desăvârșit de blândețe, empatie și sacrificiu pentru binele celor dragi. Este eroina din umbră care, mânată de un devotament dus la extrem, este capabilă să renunțe la orice beneficiu, doar pentru a le decora chipul celor din preajmă cu un zâmbet.

Femeia este balanța care se înclină de fiecare dată în defavoarea sa de dragul armoniei, al liniștii interioare și al stabilității în cuplu. Sfaturile ei țin, adesea, la distanță dihonia și neomenia, care, nu de puține ori, încearcă să distrugă echilibrul unei conviețuiri fundamentate pe înțelegere și respect reciproc.

Femeia este sursa de energie la care ne conectăm când organismul nostru ostenit dă semne de prăbușire. Este cișmeaua de la care ne recăpătăm vigoarea de a ne ridica de jos.

Femeia este izvorul de iubire necondiționată, care aduce neîntrerupt la suprafață cele mai plăcute emoții și trăiri. Dragostea unei femei este acea candelă care arde și dincolo de moarte.

Femeia este jumătatea care acoperă golul de lângă noi, făcând din existența noastră un întreg.

Femeia este motorul care ne propulsează spre culmile înalte ale succesului. Este acel imbold care îți insuflă curajul de a-ți întrebuința, fără rezerve, abilitățile. Este vocea care îți dă avântul să nu te oprești în mersul tău spre victorie, indiferent de cât de înalte sau complexe sunt obstacolele din calea ta.

Femeia este acel turn de control care, în nopțile agitate cu vise urâte și apăsătoare, veghează asupra ta, pentru a te readuce pe tărâmul unui somn liniștitor.

Femeia este bijuteria pe care o porți cu mândrie la vedere, pentru că în ea se reflectă bogăția familiei tale.

Femeia este farmecul copilăriei, călăuza adolescenței, îndemnul tinereții, partenerul maturității și înțelepciunea senectuții.

Poate că această pledoarie nu a fost suficient de argumentată și concludentă, dar este foarte greu să cuprinzi într-un singur material dimensiunea și multitudinea de însușiri, care abundă în universul femeii. Neîndoielnic sunt și altele. Pentru cele expuse și pentru cele încă nespuse, eu mă înclin în fața femeii cu deferența celui recunoscător, pentru a-i săruta mâinile binefăcătoare.

Pentru mine femeia este minunea pe care Dumnezeu a săvârșit-o pentru ca noi, bărbații, să putem percepe, cu propriile simțuri, ce este fericirea. Pentru mine femeia este acel miracol divin, fără de care viața ar fi un nesfârșit deșert.

Daniel-Costel TORJE

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri