Caută
Close this search box.

Pfizer semnează un acord de 43 de miliarde de dolari cu Seagen pentru promovarea medicamentelor împotriva cancerului

Pfizer Inc (PFE.N) a încheiat luni o afacere de aproximativ 43 de miliarde de dolari pentru Seagen Inc (SGEN.O) pentru a-și extinde portofoliul de tratamente pentru cancer, în timp ce producătorul de medicamente se pregătește pentru o scădere abruptă a produsului COVID-19 vânzări și pierderea exclusivității pentru unii vânzători de top.

Acordul, cel mai important dintr-un șir de achiziții de la Pfizer, după un câștig extraordinar de numerar o dată în viață din vaccinul și pilula COVID-19, va adăuga patru terapii aprobate pentru cancer cu vânzări combinate de aproape 2 miliarde de dolari în 2022, relatează Reuters.

Pfizer va plăti 229 USD în numerar per acțiune Seagen, o primă de 32,7% față de prețul de închidere de vineri. Oferta este, de asemenea, o primă de aproape 42% la închiderea acțiunilor pe 24 februarie, cu o zi înainte ca Wall Street Journal să raporteze pentru prima dată despre o posibilă tranzacție.

Acțiunile Seagen au crescut la 207 dolari înainte de sfârșitul lunii.

Pfizer a ajuns pe calea tranzacțiilor în încercarea sa de a atenua impactul unei scăderi anticipate de 17 miliarde de dolari a veniturilor până în 2030 din cauza expirării brevetelor pentru medicamentele de top și a scăderii cererii pentru produsele sale COVID.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri