Caută
Close this search box.

Prima reacție a NATO la anunțul lui Putin privind mutarea de arme nucleare în Belarus

NATO a criticat duminică Moscova pentru retorica sa nucleară „periculoasă și iresponsabilă”, după ce Vladimir Putin a anunțat că Rusia va amplasa arme nucleare tactice în Belarus, scrie Reuters. Oficialii ucraineni au reacționat și ei, cerând urgent o reuniune extraordinară a Consiliului de Securitate al ONU.

Deși nu este neașteptată, iar Putin a susținut că decizia nu va încălca promisiunile de neproliferare nucleară, este unul dintre cele mai pronunțate semnale nucleare ale Rusiei din cele 13 luni de la începerea invaziei în Ucraina, notează Reuters. Putin a comparat planurile sale cu staționarea de către SUA a armamentului său în Europa și a spus că Rusia nu va transfera controlul bombelor nucleare către Belarus. Dar totuși, va fi pentru prima dată de la mijlocul anilor 1990 încoace când Rusia ține astfel de arme în afara țării.

Ucraina a reacționat și ea și a solicitat o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite în legătură cu anunțul Rusiei că va amplasa arme nucleare tactice în Belarus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri