Caută
Close this search box.

Ţara care ar putea oferi României o șansă uriașă să atragă investiții de sute de milioane de dolari

România are o șansă uriașă să atragă investiții de sute de milioane de dolari dintr-o țară aflată în creștere economică.

Kazahstan este una dintre țările care investește cel mai mult în România, țara noastră devenind partenerul numărul unu al kazahilor în Europa de Est. Petrolul asiatic ajunge la rafinăria de la Petromidia. Și de acolo, la clienți români și europeni.

Kazahii sunt însă interesați și de modul în care facem noi agricultură, sau cum ne pregătim tinerii în IT, potrivit antena3.ro.

„Suntem interesați de tehnologia din România în domeniul agriculturii. Mai menționez că avem studenți care studiază în România, în Cluj Napoca. Ei nu sunt doar la medicină, ci și la IT. Acestea sunt domeniile care sunt de mare interes”, spune Roman Vassilenko, adjunctul ministrului de Externe din Kazahstan.

Kazahstan trece printr-o printr-o reformă politică radicală, menită să apropie țara de statele Europene și de SUA. Iar în luna martie au fost organizate alegeri, considerate de comunitatea internațională, drept primele cu adevărat democratice din această țară. Alegerile parțiale legislative și locale din Kazahstan sunt considerate un pas important spre democratizarea ţării.

„Kazahstan este principalul partener al României în Asia Centrală, este țara cu care avem schimburile cele mai mari. Anul 2022 a însemnat o dublare a schimburilor comerciale, sunt 3,2 mld până în noiembrie 2022.

Căutăm să ajutăm companiile românești să fie mai aproape de partenerii lor din Kazahstan, căutăm să găsim studenți din Astana care să vină să studieze în România şi să strângă relațiile dintre țările noastre. Sunt discuții pentru un zbor direct Bucureşti-Astana şi lucruri care țin de partea de turism”, spune Florin Alexe, deputat român aflat în Kazahstan.

„O dată ce aceste alegeri se vor termina și va fi investit noul guvern, sperăm să putem continua investițiile și să putem coopera cu companiile din România”, spune Roman Vassilenko, adjunctul ministrului de Externe din Kazahstan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri