Caută
Close this search box.

UBS va prelua gigantul bancar elvețian cu Credit Suisse pentru 3 miliarde de dolari

UBS va prelua Credit Suisse pentru 3 miliarde de dolari, au declarat duminică autoritățile elvețiene,

Anunțul oficial a fost făcut la scurt timp după ce Financial Times a scris că UBS Group a fost de acord să cumpere gigantul bancar elvețian Credit Suisse după ce și-a majorat oferta la peste 2 miliarde de dolari.

UBS va plăti peste 0,50 franci (0,5401 dolari) pe acțiune în acțiuni proprii, cu mult sub prețul de închidere al Credit Suisse, de 1,86 franci vineri, a relatat Financial Times, citând surse.

Banca Națională a Elveției a fost de acord să ofere o linie de lichiditate de 100 de miliarde de dolari pentru Credit Suisse ca parte a tranzacției, a precizat Financial Times, citând două persoane implicate în tranzacție.
Potrivit raportului, UBS a fost de acord cu o atenuare a unei clauze privind o schimbare negativă semnificativă care ar anula acordul dacă marjele sale de risc de neplată cresc.

Inițial, UBS Group s-a oferit să cumpere Credit Suisse pentru până la 1 miliard de dolari, guvernul elveţian intenţionând să schimbe legile ţării pentru a ocoli votul acţionarilor asupra tranzacţiei.

Autorităţile s-au străduit să salveze banca cu o istorie de 167 de ani, care se numără printre cei mai mari administratori de avere din lume, înainte ca pieţele financiare să se redeschidă luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri