Caută
Close this search box.

Balonul de spionaj chinezesc, doborât în SUA, ar fi reuşit să transmită informaţii către Beijing

Balonul de spionaj chinezesc care a tranzitat SUA la începutul acestui an a reușit să capteze imagini și să colecteze anumite tipuri de informații de la site-uri militare americane, a declarat pentru CNN o sursă informată în acest sens.

Balonul a fost capabil să transmită informații către Beijing în timp real, a precizat sursa, iar guvernul american încă nu știe cu siguranță dacă guvernul chinez a putut șterge datele balonului pe măsură ce le primea.

Acest lucru ridică întrebări cu privire la faptul că există informații pe care balonul a reușit să le adune și despre care SUA încă nu știu.

Cu toate acestea, Serviciile de Informații nu au fost prea îngrijorate de informațiile pe care balonul a reușit să le capteze, a declarat sursa, deoarece acestea nu sunt mult mai sofisticate decât cele pe care sateliții chinezi le pot obține atunci când orbitează deasupra unor locații similare.

De asemenea, SUA știau care va fi traseul balonului și au putut să protejeze zonele sensibile și să cenzureze unele semnale înainte ca balonul să le poată capta, au declarat oficialii.

După cum a relatat CNN, citat de TVR, Serviciile Secrete americane au dezvoltat anul trecut o metodă de urmărire a ceea ce se spune că este o flotă de astfel de baloane chinezești care operează pe tot globul, controlate de armata chineză.

FBI încă examinează balonul, dar până acum oficialii au reușit să afle informații suplimentare despre modul în care funcționa dispozitivul, inclusiv despre algoritmii folosiți pentru software-ul balonului și despre modul în care acesta este alimentat și proiectat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri