Caută
Close this search box.

Conducerea militară a Rusiei ar căuta un înlocuitor pentru gruparea Wagner

prigojin

Ministerul britanic al Apărării a postat actualizarea sa zilnică, în care afirmă că Rusia ar putea căuta să sponsorizeze și să dezvolte alternative la Wagner – companii militare private (PMC) care ar putea înlocui în cele din urmă Wagner, relatează BBC.

„Acest lucru are loc în contextul dușmăniei de profil înalt dintre Ministerul rus al Apărării și grupul Wagner. Conducerea militară a Rusiei dorește probabil o PMC de înlocuire asupra căreia să aibă mai mult control. Cu toate acestea, niciun alt PMC rusesc cunoscut nu se apropie în prezent de dimensiunea sau puterea Wagner”.

Potrivit autorilor raportului, citați de G4Media, unul dintre motivele pentru care Moscova caută un înlocuitor pentru mercenarii Wagner este faptul că fondatorul grupului, Evgheni Prigojin, a intrat în mod repetat în conflict direct cu Ministerul rus al Apărării. Moscova speră că unitățile de luptă private alternative vor fi mai ușor de ținut sub control.

Aceștia sunt mult mai eficienți decât soldații armatei regulate, iar principalele cheltuieli pentru întreținerea lor cad pe umerii întreprinderilor private.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri