Caută
Close this search box.

Vârsta de pensionare creşte în Franţa! Consiliul Constituțional a validat cea mai mare parte a reformei pensiilor

Consiliul Constituțional al Franței a validat vineri seara cea mai mare parte a reformei pensiilor, inclusiv amânarea vârstei de pensionare până la 64 de ani. De asemenea, Consiliul a respins o cerere de referendum.

Deși în perimetrul înaltului for au fost interzise manifestațiile, francezii sunt deja în stradă, atât la Paris, cât și în alte orașe. În ultimele zile, au protestat într-un număr record, iar sindicatele sunt hotărâte să mențină presiunea socială până la retragerea legii.

Autoritățile au interzis orice manifestație în perimetrul Consiliului Constituțional. Sindicatele nu au renunțat la greve și proteste nici astăzi.

„Este începutul mobilizării gunoierilor din Paris, deci angajaţii de la staţiile de incinerare, cei care colectează gunoiul sunt în grevă până la noi dispoziţii, până la retragerea reformei pensiilor”, potrivit TVR.

„Nu sunt doar pensiile. Preţul gazelor este în scădere, în timp ce noi plătim la fel de mult ca înainte. Industria alimentară îşi umple buzunarele. Adevărat sau fals, în orice caz este insuportabil. Ideea că există profitori de război peste tot este insuportabilă.”

Marile centrale sindicale urmează să anunțe calendarul viitoarelor acțiuni de protest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri